Persoanele care cumpără mașini second-hand din statele membre UE și le aduc în România trebuie să le și înregistreze la Registrul Auto Român (RAR), potrivit unei noi ordonanțe pe care Guvernul a adoptat-o în această săptămână.

Guvernul a modificat Ordonanţa 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, pentru a preveni fraudele cu TVA. Aceasta este o măsură prin care Executivul încearcă să combată frauda în domeniul comerțului cu autoturisme rulate.

“Atunci când cineva aduce o maşină rulată în România, cel care achiziţionează maşina din străinătate este şi cel care o prezintă la RAR şi este necesar să facem acest lucru pentru a preveni eventuale fraude cu TVA, pentru că ştiţi foarte bine că cel care aduce un vehicul rulat beneficiază de această scutire pentru bunuri intracomunitare. Din verificările pe care le-am făcut până acum, impactul bugetar ar fi fost în ultimii 5 ani de 1,4 miliarde de lei. Şi atunci prin această prevedere vom realiza o prevenţie pentru ca asemenea fenomene să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul demis al Finanţelor, Dan Vâlceanu, potrivit Agerpres.

Mai multe detalii pe StirilePROTV.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *