Cererile de acordare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol vor putea fi depuse începând de vineri, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Perioada de depunere a cererilor este 19 – 26 noiembrie, iar termenul de plată a ajutorului de minimis este 31 decembrie 2021.

Conform APIA, pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2021, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor cu modificările şi completările ulterioare; să aibă stupine înregistrate/autorizate la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, la data depunerii cererii; să fie înregistraţi în registrul unic de identificare (RUI), şi să deţină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA.

Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis se ridică la 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) în data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

Pentru mai multe informații și pentru a descărca cererea de ajutor minis, accesați site-ul oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Sursa – Agerpres, Economica

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *