Sursă: LiberÎnBuzău.ro

În cadrul ședinței Biroului Național de dunimică seară, au fost discutate o serie de aspecte legate de evoluția politică din ultimele zile, dar și de stadiul analizei privind nominalizările pentru funcțiile de demnitar pe care PLUS urmează să le facă în perioada următoare.

Biroul Național PLUS a discutat despre stadiul interviurilor în ceea ce privește lista scurtă pentru vicepreședinția Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – ANOFM, funcție care urmează a fi creată, dat fiind contextul special generat de pandemia de Covid-19. De asemenea, discuții au mai fost pentru funcția de subsecretar de stat la Ministerul Educației cu portofoliu pe digitalizare, precum și pentru vicepreședinția Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Animalelor (ANSVSA). Săptămâna aceasta, urmează să fie făcută selecția finală pe bază de interviu.

Tot săptămâna acesta vor fi finalizate interviurile pentru funcția de vicepreședinte al agenției Naționale Anti-Doping, precum și numirea Corinei Licea în funcția de președinte al Institutului Național de Administrație (INA).

Biroul Național PLUS a decis nominalizarea subprefectului de Sălaj în persoana doamnei Andreea Monica Ciortea Suciu de profesie avocat, prodecan al Baroului Sălaj. Propunerile pentru funcțiile de prefecți în București, Harghita și Buzău urmează a fi făcute miercuri, 24 februarie 2021.

Citește mai mult pe LiberÎnBuzău.ro.

După lungi discuții ce au avut loc în ultimele două săptămâni, varianta Moraru Mihai Răzvan – prefect al județului Buzău a picat! Așa cum scriam în urmă cu trei zile, Moraru a fost respins la votul în plenul Biroului Național PLUS. Până miercuri, BN va fi nevoit să ia în considerare celelelate două propuneri plecate de la Buzău – Alexandru Trifu, de profesie economist, de zece ani consultant în domeniul legislativ pe protecția mediului și Mihai Avram, absolvent de Drept și membru în Comisia Economică din cadrul Consiliului de Dezvoltare al Municipiului Buzău înființat de primarul Constantin Toma în anul 2018.

A doua variantă a BN-ului este aceea de a solicita PLUS Buzău alte candidaturi din partea membrilor filialei buzoiene. În comparație cu USR Buzău, PLUS-ul dispune de resursă umană vastă și de calitate net superioară. Pentru aceste motive, cred că a sosit timpul ca telenovela Moraru – politician să se încheie cât mai rapid, definitiv, iar Buzăul să înceapă a fi guvernat de oameni serioși. Mi se pare halucinant că după ce PSD a fost înlaturat de la putere, Buzăul să stea agățat în ambiția prostească a lui Moraru de a parveni în politică. Partidele (filialele) de lider nu au ce căuta în democrație!

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *