La numai o zi, după ce redacția noastră a publicat articolul „Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pe lista spitalelor cu pacienți tratați bine și fără șpagă”, buzoienii au reacționat în număr mare.

Însă, o mare din comentarii au fost negative. Printre principalele probleme ale Spitalului, pe care buzoienii le invocă sunt: timpul mare de așteptare, lipsa de profesionalism a cadrelor medicale, dar și Sfânta Șpagă.

”Mai bine ar face niște controale Ministrul Sănătății să se convinga cât de bine sunt tratați pacienții.”

”Foarte bine suntem tratați!! Nici măcar nu ne baga în seama!!!”

”La mine n-a operat-o pe soacră-mea decât după ce i-am dat șpagă, însuși președintelui colegiului medicilor.”

”Vă rugăm să editați! Așa este bine: Tratați rău și multă multă șpagă.

”Minciuni. Nu este adevărat! Nu dai șpagă, nu se uită la tine… si nu un milion, două …că tot nu te bagă în seamă trebuie să le dai zeci de milioane.”

Unii internauți au ales, însă să facă haz de situație.

”Mare și multă vrăjeală. La întrări urgențe ai timp sa îți crească inclusiv barba.”

”Bună gluma, să n-o mai faci …”

”Ați confundat lista, domnii mei.”

”De aia nu mai ninge afară de corectitudinea doctorilor.”

Însă, printre comentariile negative și-au făcut loc și cele pozitive.

”Experiența mea cu Spitalul județean Buzău a fost una pozitivă. Am venit cu copilul într-o stare îngrozitoare și toată lumea și-a dat silința să îl pună pe picioare, fara sa primească nimic. Din păcate, lipsea imunoglobulina și nu aveau aparatura medicala necesara, însă medicul de gardă s-a luptat până a reușit să îl transfere la Grigore Alexandrescu, in ciuda faptului că niciun spital nu-l primea, toți temandu-se de gravitatea cazului.Am tot respectul pentru medicii tineri care s-au ocupat de el, printre care doctorita Cuconu, care și în ziua de azi se interesează de starea lui de sanatate. Medicul care m-a însoțit pe ambulanță a acționat cu profesionalism, salvandu-i viața, administrandu-i adrenalină, iar asistentele au fost de asemenea amabile și implicate. Toate astea fara sa dau un leu.”

”Sa știți ca am avut acum 2 ani o internare pe secția de O.R.L la Dna doctor Bâldea Vasilica si am stat pe secție vreo săptămâna, nu a vrut niciodată sa mi ia nici un leuț, nici operația nu m a costat nimic si n a vrut sa mi ia nimic, a zis “Eu am salariu sa te fac bine” , foarte de treaba si drăguța, doamna!”

Ce este harta binelui din spitalele de stat, unde a apărut și Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

Harta binelui a fost întocmită de Alex Nedea cu ajutorul mai multor paciențicare au raportat că au fost tratați bine și fără să trebuiască să dea șpagă sau alte „atenții” personalului medical.

Nu este pentru prima oară când buzoienii se plâng de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. În urmă cu câteva luni, redacția Știri Din Surse Buzău publica mesajele cetățenilor cu privire la Spitalul Județean Buzău. Și atunci ca și acum, buzoienii se plângeau condițiile oferite dar și de Sfânta Șpagă.

Un spital județean vechi, slab dotat, personal insuficient, slab dotat, ești nevoit sa cumperi tot, ace, seringi, fese, pansamente, medicamente. Tot odată totul funcționează pe bază de șpagă, asistentele nici nu se uită la tine fără 10 lei…

Bunica, nepotul de 13 ani și decedatul:

“Nepotul meu de 13 ani a fost internat aici la ORL (tot respectul pentru medicul de gardă, de nota 10), dar nu înțeleg cum se poate în ziua de azi să plimbi mortul cu targa, în timpul orei de vizită, prin parcul plin de lume, printre care și copii, care au observat acest ‘amănunt’. S-a întâmplat și dimineața și după amiază, în aceeași zi. Oare între orele de vizită nu se poate face transportul? Sau e prea mare traficul?”

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

One thought on “Val de reacții negative după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a apărut pe lista spitalelor cu pacienți tratați bine și fără șpagă”
  1. Vă spun cu toată sinceritatea că nu este totul adevărat. Probabil că au fost și câteva scăpări, dar în general, peste 95% din acuze nu sunt adevărate. Pe data de 15.12.2022 am fost luat cu ambulanța de acasă pentru o criză de inimă. Mulțumesc din suflet doamnei asistente și șoferului pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă, să le dea bunul Dumnezeu să fie sănătoși și fericiți. Am ajuns la spital la UPU, am fost imediat dus secție la urgențe majore, pus imediat la aparate, făcut imediat tratament și supravegheat aproape în permanență de o doamnă asistentă și o doamnă doctoră foarte pricepută, foarte frumoasă și amabilă. Deci, eu nu cred că tot ce se spune este adevărat. Mai repede sunt răutăți și întâmplări nefericite. Oricine muncește cu siguranță este expus și unor greșeli. Eu le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut și cum sau comportat cu mine. Le doresc tuturor sărbători fericite și binecuvântate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *