Datorită ușilor interioare, putem împărți spațiul casei noastre după bunul plac. Aceasta este o soluție extrem de convenabilă, care facilitează creșterea gradului de intimitate a fiecărui membru al casei. Pentru separarea încăperilor se pot folosi diferite metode, iar una dintre ele este alegerea unei uși glisante. Care sunt avantajele unui astfel de produs? Ce tipuri de uși glisante putem alege? Ce merită să știm despre ele? Haideți să aflăm!

Atașament:
usa-glisanta-de-lem-ascunsa-in-perete-1.jpg
Uși glisante – care sunt avantajele lor?
Ușa glisantă este o soluție care devine din ce în ce mai populară în fiecare an. Acest lucru se datorează în primul rând numeroaselor avantaje pe care acest tip de uși le oferă utilizatorilor.
Când ai o cameră mică în locuința ta, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să reduci și mai mult spațiul prin folosirea unei uși normale cu balamale. Ceea ce în mod normal ar fi un loc înghesuit și inutil poate fi transformat într-un spațiu funcțional cu ajutorul unei uși glisante.
Ușile glisante îți oferă posibilitatea de a împărți și combina camerele foarte ușor, în funcție de nevoile tale. Acestea pot contribui la sentimentul de fluiditate prin utilizarea eficientă a spațiului, oferind, de asemenea, posibilitatea de a crea o separare între două încăperi fără a bloca în totalitate trecerea luminii.
Acest sistem oferă numeroase posibilități de amenajare, deoarece în majoritatea cazurilor acestea pot face o diferență uriașă prin designul lor interesant și modernist.
Uși glisante încastrate în perete și uși glisante cu șina pe perete
Există două tipuri principale de uși glisante în ceea ce privește metoda de instalare – uși cu șină pe perete și uși încastrate în perete. În cazul celor dintâi, ghidajele lor sunt montate pe perete (chiar deasupra deschiderii ușii) sau în tavan. Ușa culisează de-a lungul peretelui pe dispozitive speciale, iar întregul mecanism poate fi ascuns în mod discret.
Spre deosebire de ușile glisante cu șină pe perete, sistemele încastrate necesită o casetă care trebuie pregătită în prealabil în perete, a cărei dimensiune corespunde cu cea a foii glisante. În cazul în care, din motive structurale, nu este posibil să se facă o astfel de gaură, se pot monta pereți despărțitori suplimentari din gips-carton. Ușa poate fi apoi ascunsă în spațiul dintre zidul de beton și cel de gips-carton.
Ușile glisante – ce trebuie avut în vedere la achiziționare?
După cum știm cu toții, putem alege dintr-o gamă largă de uși glisante pentru locuința ta. Prin urmare, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să planifici în mod corespunzător unde vrei să amplasezi ușile, să alegi culoarea, modelul, tipul și dimensiunea acestora. O soluție foarte bună este să cumperi un set complet. În el vei găsi toate mecanismele necesare, elementele de conectare și fixare, ghidajele și mânerele. Nu uita de faptul că ușa glisantă ascunsă în perete este mai ușor de instalat atunci când se montează pereți despărțitori, așa că, dacă ai o astfel de amenajare în plan, merită să o faci chiar atunci, și vei economisi mult timp și efort.
Este foarte important să alegi un producător și distribuitor cu experiență în momentul când te decizi să mergi pe o variantă de uși glisante pentru locuința ta, fiind de preferat un partener cu experiență care să ofere un pachet complet de servicii și care include atât montajul, cât și garanție pentru produse.
Dacă ești în căutare de uși glisante din lemn sau din sticlă pentru locuința ta, echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse și servicii personalizate pentru nevoile tale. Contacteaza-ne!
