Potrivit ultimelor informații furnizate de sursele noastre, un nou focar a fost confirmat în mun. Buzău, în cartierul Poștă, zona D. Filipescu și alte străzi din cartier, unde locuiesc familiile și contacții cazului nr.21 . E vorba de aproape 20 de pacienți.

Cazul nr. 21: pacient de sex masculin, în vârstă de 41 de ani. A avut simptomatologie ușoară și s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din București a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul ”Victor Babeș” din București. Imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soției și celor doi copii, care au fost plasați în izolare la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților pacientului. Din datele deținute până acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din județul Ialomița.

Potrivit surselor noastre, 19 persoane etnie romă dintre care doi copii de până într-un an ar fi fost confirmate în cursul serii de duminică, toate cazurile intrând în contact cu bărbatul de 41 de ani care ar fi ajuns sâmbătă la spital și în cazul căreia testele i-au iești pozitive, în acestă dimineață.

 În jurul ori 19:00 șapte persoane au încercat să fugă cu un taxi dupa ce initial au comandat produse alimentare printr-un șofer  de taxi. Au urcat copiii in taxi, iar soferul a blocat ușile.

La această oră, este pregătită o operațiune de preluare a tuturor pacienților, cu ambulanțele, pentru a fi transportați la unități medicale! Forțe de ordine impresionante sunt mobilizate în cartier.

Potrivit surselor noastre, mai mulți romi din zona de focar, ar fi încercat să fugă cu un taxi, însă aceștia au fost opriți la un moment dat de un echipaj al poliției locale.

La acest moment, cartierul Poștă este impânzit de jandarmi și polițiști. De menționat că se poate lua în calcul închiderea cartierului.

La sediul Prefecturii, a fost convocată o ședință de urgență, pentru a stabili măsurile ce se impun în acest caz!

Update: Nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare atrage grave repercusiuni asupra sănătății populației!

Probele recoltate contacților direcți ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, confirmat pe 1 mai a.c., au fost testate, iar rezultatele obținute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău.

Suntem în fața unui caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei.

FILMUL EVENIMENTELOR:

-în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

– Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.

Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, a convocat în această seară Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău (CJCCI) pentru luarea tuturor măsurilor care se impun în această situație. 

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *