Un incident șocant a avut loc recent în Buzău, când un localnic a avut parte de o experiență dezgustătoare în urma cumpărăturilor făcute la un supermarket local. Ceea ce părea a fi o roșie aparent sănătoasă a devenit un coșmar pentru buzoian, care a crezut inițial că leguma era plină de viermi.

Buzoianul, care a preferat să-și păstreze anonimatul, a făcut cumpărături la un supermarket din orașul său și a achiziționat printre altele și câteva roșii proaspete. Cu toate acestea, trei zile mai târziu, când a decis să taie una dintre roșiile cumpărate, a avut parte de o surpriză neplăcută. Inițial, el și soția sa au crezut că descoperiseră viermi în interiorul roșiei.

Cu toate acestea, o examinare mai atentă a relevat adevărul înspăimântător. Ceea ce părea a fi viermi erau de fapt germeni de tomate care începuseră să încolțească în interiorul roșiei. Cu un gust amar în gură și o teamă pentru sănătatea lor, buzoianul și soția sa au decis să arunce la gunoi toate cele trei kilograme de roșii cumpărate, temându-se că acestea ar putea fi contaminate cu substanțe toxice sau chimicale.

Nu este prima oară când astfel de incidente au loc, iar specialiștii avertizează că roșiile care conțin germeni pot fi periculoase pentru sănătate. Conform unui cercetător buzoian de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, tomatele cu semințe încolțite ar fi fost recoltate în mod necorespunzător și au fost expuse la condiții care au favorizat dezvoltarea acestor germeni.

Cercetătorul, Costel Vânătoru, explică: „Încolțirea nu face decât să aducă în roșie cantități de solanină, o substanță toxică. Se știe că tomata este din familia Solanaceelor, iar plantele din această categorie nu pot fi consumate din cauza acestei substanțe, solanina. În cazul nostru, la roșie, nu sunt cantități mari, însă nu recomandăm consumul acestor tomate cu semințe încolțite.”

Acest incident șocant subliniază importanța verificării atente a alimentelor cumpărate, precum și necesitatea respectării regulilor stricte de siguranță alimentară în producția și manipularea produselor alimentare. Publicul este avertizat să fie precaut înainte de a consuma roșii sau alte legume care prezintă semne de degradare sau dezvoltare a germeniilor în interiorul lor, deoarece acestea ar putea pune în pericol sănătatea lor.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *