Uniformitate locală în dezvoltare și exclusiv cu bani europeni – 3 mld de euro anual

COMUNICAT DE PRESĂ

3 miliarde de euro anual. Aceasta este suma cu care România își poate dezvolta fiecare localitate rurală astfel încât acestea săaibă pachetul minim de servicii publice.

Social-democrații înscriu în planul de guvernare la capitolul dezvoltare locală un plan detaliat prin care fiecare localitate rurală să aibă dispensar și centru medical de permanență, școală, grădinițăși creșă, sistem de apă potabilăși canalizare pentru fiecare gospodărie, iluminat public și individual, cămin cultural și biserică, salubrizare coerentăși corectă, bază sportivă, rețea de alimentare cu gaze naturale, dar și transport favorabil dezvoltării vieții economice si sociale.

Exemplul considerat pionierat la nivel național și dezvoltat din martie 2020 și pânăîn prezent vine din orașul Buzău. Aici, în plină perioadă pandemică transportul în comun din oraș spre comunități situate la 35 de km distanța s-a dezvoltat de la 48 pană la 62 de zone rurale, în prezent. Efectul este în triplu sens: se pregătește uniformitate pentru zona metropolitană, dar este combătut și șomajul și abandonul școlar. Iatădeclarația primarului PSD Constantin Toma în acest sens:

Pentru că municipiul reședință de județ are nevoie de constituirea zonei metropolitane, primarul PSD Constantin Toma este ferm convins că înainte de dezvoltare uniformă într-un areal de 35 de kilometri trebuie reformă administrativă.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *