Termenul limită de recenzare este data de 24 iulie, iar cum mai sunt câteva zile, municipiul Buzău riscă să fie declasificat, după ce a scăzut sub limita de 100.000 de locuitori. Până în acest moment s-au autorecenzat numai 83.000 de buzoieni din totalul de 130.000 de locuitori cu acte de identitate în Buzău.

„Cei care nu se recenzează pot fi și amendați. Ieri s-a aplicat prima amendă. Amenzile sunt între 1.000 și 3.000 de lei”, a anunțat primarul pentru ziarul buzoienii.ro.

De altfel, Constantin Toma a abordat acest subiect şi în deschiderea unei conferinţe de presă a jurnalistului Adelin Petrişor susţinută cu ocazia conferirii titlului de „Cetăţean de onoare” al municipiului Buzău pe motiv că problema trebuie explicată cu orice ocazie pentru ca buzoienii să se recenzeze în număr cât mai mare.

„Avem un moment greu si fac un apel şi pe această cale. Se face recensământul şi suntem înregistraţi până acum doar 83 de mii de buzoieni. La Evidenta Populaţiei suntem 130 de mii. S-a mai prelungit cu o săptămână recensământul. Dacă nu trecem de 100 de mii de oameni, din oraş de rangul 2 ajungem oraş de rangul 3 şi se pierd o groază de bani în timp, pentru că această Uniune Europeană a fost construită si banii vin în funcţie de populaţie. Se vor pierde şi posturi de profesori, de medici. Am făcut un apel si pe pagina mea de Facebook să fim uniţi pentru că vom pierde cu toţii. Nu atât noi cât copiii, nepoţii noştri şi să facem cât mai multă publicitate ca lumea să se recenzeze. Să bineînţeles că trebuie să o fac şi pe răul. Amenda pentru nerecenzare este între 1.000-3.000 de lei şi am solicitat Poliţiei Locale să se dea amenda maximă pentru că, din păcate, avem multe cazuri de nerecenzare la intelectuali care ar trebui să fie formatori de opinie şi ei spun ‘Domnule, eu nu îmi dau CNP-ul’ deşi ăla se criptează şi nu poate nimeni interveni cu nimic”, a spus primarul Constantin Toma, citat de News.ro.

Pe de altă parte, edilul municipiului Buzău își freacă mâinile, va avea mai multe șanse la următorul referendum de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *