Un tânăr a fost arestat pentru tentativă de viol. Victima este o copilă de 9 ani

La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat din Vadu Paşii a sesizat prin apel SNUAU 112 faptul că în ziua de 17 mai a.c., vărul său, în vârstă de 26 de ani, ar fi săvârşit acte de natură sexuală asupra fiicei apelantului, în vârstă de 9 ani și 6 luni.

Imediat după primirea sesizării, polițiștii au demarat cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt.
Minora a fost examinată de specialiştii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău și, totodată, a fost informată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.


Din cercetări a reieșit că în dimineața zilei respective, profitând de faptul că se afla singur cu minora, tânărul ar fi încercat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta. Bănuitul – un tânăr în vârstă de 26 de ani din Vadu Pașii- a fost depistat de poliţişti pe raza localității de domiciliu şi a fost condus la Poliție pentru audieri, față de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol.


Poliţiştii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în urma administrării materialului probator procurorul de caz dispunând efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de bănuit.
Ulterior, în ziua de 25 mai a.c.,instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, cu precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *