Un tânăr a confundat pista de raliu cu B-dul Unirii. Peste 130 de sancțiuni, aplicate de polițiști buzoieni

În ziua de 28 iulie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 131 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 41 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 9 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate- 114 km/h – a fost înregistrată în noaptea de 28/29 iulie a.c. pe bulevardul Unirii, din municipiul Buzău, la volanul autoturismului fiind un tânăr de 22 de ani, din Săgeata. Pentru a înțelege riscurile vitezei excesive pe timp de noapte în localități, șoferul mult prea grăbit a fost lăsat pieton pentru următoarele 90 de zile.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru oprirea sau staţionarea în zonele care afectează fluență traficului(8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (19), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (9), precum şi pentru alte abateri în trafic (33).
Alte 3 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au atenționat și 21 de pietoni care au periclitat siguranța traficului rutier și i-au consiliat cu privire la faptul că o conduită responsabilă în timpul deplasării pe drumurile publice le poate salva viața.

Tot în cursul zilei de ieri poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice”. Dosarul penal a fost întocmit unui bărbat de 39 de ani, din Merei, care și-a condus autoturismul în localitatea de domiciliu, deşi nu era posesor de permis de conducere.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *