La aproape un an după condamnare, Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislău a revenit în funcție. Edilul a contestat decizia de înlăturare din funcție, chiar dacă a fost condamnat definitiv cu suspendare pentru abuz în serviciu.

La aproape un an după primirea condamnării cu suspendare, Dumitru Mitroiu a revenit pe scaunul de primar al comunei Cislău, din județul Buzău.

Sursă foto: arhivă personală

Inițial primarul a fost achitat în data de 11.12.2020, în dosarul nr. 3072/277/2017, însă după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a făcut apel, procesul a mers mai departe la Curtea de Apel Ploiești.

În același dosar au mai fost vizați contabilul șef – Botan Cristina Nicoleta, fostul administrator al SC PROD FOR SRL – Oancea Vasile Genovel, firma fostului primar de la Nehoiu – Florentin Lungu (în prezent aflându-se în penitenciar) și inginerul proiectant – Marin Petrică, de profesie inginer proiectant și cel care a asigurat dirigenția de șantier pe parcursul derulării crt. de achiziție publică de lucrări nr.1892, încheiat între Consiliul Local Cislău și SC PROD FOR SRL Nehoiu.

Aceștia au fost condamnați în noiembrie anul trecut la execute pedepselor după cum urmează:

  • Mitroiu Dumitru, primarul comunei Cislău – 2 ani și 8 luni (închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu);
  • Botan Cristina Nicoleta, contabila șefă – 2 ani și 8 luni (închisoare cu suspendare săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu).

Citește mai mult pe puterea.ro!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *