Mihai Gabriel Irimie, primarul liberal al comunei Șoimuș, din județul Hunedoara, cu circa 3.000 de locuitori, a luat decizia, probabil unică în România, de a desființa complet Poliția Locală.

Cei 5 agenți, sediul și tehnica din dotare consumaseră anul trecut puțin peste 160.000 de lei, adică echipalentul a 0,9% din bugetul comunei. Dar, chiar și așa, primarul a considerat că sunt bani aruncați inutil, mai ales că anul trecut cheltuielile au depășit cu 700.000 de lei veniturile localității.

Irimie a făcut o consultare a comunității locale, a văzut că nici oamenii nu găsesc rostul unei Poliții Locale. A luat în calcul faptul că acolo există deja un post de poliție națională și a decis ca, în locul polițiștilor locali, să instaleze un sistem de supraveghere cu camere video.

El a făcut anunțul pe contul său de Facebook: „În ultima ședință de Consilu Local s-a votat desființarea Poliției Locale. Decizia de a iniția acest proiect de Hotărâre de Consiliu a venit în urma consultării populației din comuna Șoimuș. Am considerat că, având secție de Poliție națională pe raza comunei, nu mai era necesară existența Poliției Locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajați vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor în derulare și care urmează a fi accesate, adică vor merge în investiții pentru dezvoltarea comunității”.

Sursă: ziaristii.ro

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *