„În liniștea serii”, dar nu la malul mării, ci în „Mica Românie”, am avut parte duminică de un eveniment fără pereche. Recunosc, este primul „Momentum” la care am participat.

Emoții, bucurie, speranță, sfaturi cu și despre viață…… Vi-i prezint, în ordinea în care au urcat pe scenă, pe cei care ne-au încântat cu discursul lor: doamna avocat Roxana Mihaela Constantinescu, Alexandra-Ioana Dinu jurnalist DIGI 24, Mihaiela Grimbovschi Avramescu psiholog și Diana Elena Rus președintele asociației „ Împreună pentru buzoieni”.

Lumina obscură a încăperii a facilitat transmiterea mesajului, alungând frica de a vorbi în public, acordând totodată intimitate acestor momente de destăinuire personală. Ce-i drept e greu să urci pe o scenă cu inima la gură și să vorbești atâtor ochi! Cu toate că, acasă, în fața oglinzii exersezi și-ți pregătești cu mare atenție discursul.

Nu cred că vreuna dintre aceste distinse doamne și-ar dori „eticheta” de speaker motivațional. Eu, i-am perceput ca pe niște dascăli ce au venit în clasă, pe rând, pentru a împărtăși cu elevii din experiența lor de viață.

O rețetă standard a succesului nu există, însă fiecare și-a prezentat propria listă și ingrediente, pe care le-a folosit pentru a ajunge omul de azi.

Moderatorul acestui eveniment a fost doamna Diana Elena Rus ce a debordat de energie și entuziasm, prezentând cu mare atenție și cu umor pe fiecare dintre invitatele domniei sale.

Valurile prin care marea vieții îți poartă corabia sunt câteodată mult prea dureroase, însă cine nu luptă, nu câștigă!

„Bunicii Atomici” au deschis seara prin reprezentanta lor de căpătî, doamna avocat Roxana Mihaela Constantinescu. Un discurs emoționant presărat cu lacrimi. Povestea unui om pe care viața l-a încercat din toate punctele de vedere, dar cu toate acestea nu s-a lăsat înrăită de vitregia sorții. Și, ca să unesc într-o singură frază sentimentele ce m-au încercat ascultând…

„ Răspândind bunătate în jurul tău vei strânge oameni în același gând cu tine”.

A urmat buletinul de știri despre viață, cel puțin asta am simțit eu, când pe scenă a urcat Alexandra-Ioana Dinu, jurnalist DIGI 24.

 „ Un grădinar iscusit va avea tot timpul flori de cules”.

Pe scurt, în viață, trebuie să învățăm mereu ceva nou și să nu admitem că le știm pe toate.

Intrăm în cabinetul psihologului Mihaiela Grimbovschi Avramescu, unde vom fi clienți și nu pacienți! Unde suntem puși față în față cu cea mai de temut persoană, cu noi, însă dacă vom da perdeaua cu amintiri neplăcute de-o parte vom afla ce ne împiedică cu adevărat să evoluăm.

„ Găsește-ți un vis, vezi ce-ți trebuie pentru a-l atinge, iar după construiește-ți drumul către el! Și dacă ai nevoie de un însoțitor, găsește unul de încredere.”

Ultimul cuvânt l-a avut președintele Asociației „Împreună pentru buzoieni”, Diana Elena Rus:

 „Mulțumesc, acum, tuturor oamenilor care au trecut și trec prin viața mea. Unii au fost simpli călători, alții parteneri de drum, dar de la fiecare am învățat să iau ce a fost mai bun. Și asta vă invit și pe voi să faceți! Viața ne va pune multe bariere! Totuși, dacă măcar una am reușit noi astăzi să o demontăm prin trăirile noastre, mă declar câștigătoare!”  

Ce încheiere putea fi mai frumoasă? „Momentum” nu este despre cei care au urcat pe scenă, ci despre voi, cei care ați fost prezenți în sală. Ni s-au expus niște trăiri, sentimente și emoții…am aflat că de jos au plecat cu toții pentru ca azi să ajungă unde sunt. Și dacă doamnele au reușit noi de ce nu am putea?

Evenimentul s-a încheiat cu aducerea pe scenă a sponsorilor ce au pus la bătaie cărți, vouchere și prăjituri pentru ca evenimentul să aibă un spectru larg.

Elena Căpățînă – Președinte Liga Scriitorilor Filiala Buzău,

Elena Panait – scriitor,

Cofetăria „La Cornovac” Buzău,

Sandu Miroiu – grafician,

Mini Club creativity&learning by Corina Fătu,

Real Cleaning Buzău, 

Real IMB.

Și, bineînțeles cu anunțarea câștigătorilor tombolei. Cei mici prezenți în sală au dat o mână de ajutor celor mari și au extras biletele norocoase.

A mai fost totuși o rugăminte: poze cu speakerii sau chiar cu cei prezenți în sală și cu #Momentum.

Chiar a fost un Moment între Momente pe care personal, aș dori să-l văd mai des la Buzău. Avem nevoie de ceva nou, avem nevoie de cultură, avem nevoie de sprijin!

Vom pune bazele unui viitor mai bun doar dacă vom începe de azi, fiecare dintre noi să facem ceva!

Felicitări organizatorilor, speakerilor, publicului! Felicitări, Buzău! Felicitări și mulțumiri partenerilor:

Consiliul Județean Buzău

Teatrul „George Ciprian”

Sorin Petre – cameraman

Vlad Ștefan Orjan – fotograf.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *