cutremur Buzau

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 s-a produs astăzi, 25 octombrie 2023, în județul Buzău, marcând un moment de trezire bruscă pentru locuitorii din întreaga regiune. Evenimentul seismic a fost anunțat oficial de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, survenind la ora 09:25, ora României.

Potrivit sursei menționate, epicentrul cutremurului s-a situat în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri sub suprafața Pământului. Acesta s-a produs la aproximativ 56 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 57 de kilometri nord-vest de Buzău, 58 de kilometri est de Brașov, 68 de kilometri vest de Focșani, 70 de kilometri nord de Ploiești și 97 de kilometri nord-est de Târgoviște.

Evenimentul a fost resimțit în mai multe orașe din zonă, generând o ușoară agitație printre locuitori. Cu toate acestea, autoritățile nu au raportat pagube semnificative sau răniri ca urmare a cutremurului de intensitate moderată.

Cutremurele sunt relativ comune în România, datorită poziției sale geografice în zona seismică activă a Vrancei. Cu toate acestea, acesta este un memento al necesității de a fi pregătit pentru astfel de evenimente naturale și de a lua în considerare măsuri de siguranță, cum ar fi ancorarea obiectelor grele și pregătirea unui kit de urgență, pentru a face față eventualelor situații de urgență.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *