În cursul nopții de luni, 4 decembrie 2023, România a fost marcată de un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut loc la ora 00:05, având epicentrul în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime remarcabilă de 140 de kilometri.

Cutremurul a fost resimțit în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în capitala București. Locuitorii din București au raportat senzații de tremur și clătinare, chiar dacă epicentrul se afla la o distanță semnificativă.

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul cutremurului s-a situat la 53 de kilometri vest de Focșani, 59 de kilometri nord-vest de Buzău, 61 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 de kilometri est de Brașov și 85 de kilometri nord-est de Ploiești.

Deși acest eveniment seismic a generat o anumită îngrijorare în rândul populației, autoritățile nu au raportat, până în prezent, pagube semnificative sau victime. Este important de menționat că aceasta nu este singura mișcare tectonică semnificativă din acest an. În data de 14 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 5,7 a avut loc în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, ma

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *