Un cutremur cu magnitudinea 3,3 a surprins locuitorii judeţului Buzău în dimineaţa zilei de sâmbătă. Seismul a avut loc la ora locală 6:58 și a fost resimțit în mai multe orașe din regiune. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a furnizat informațiile despre eveniment, conform relatărilor Agerpres.

Cutremurul a avut o adâncime considerabilă, fiind înregistrat la 136,4 kilometri sub suprafața Pământului. Epicentrul seismului s-a situat în apropierea mai multor orașe, cu Brașov la 52 de kilometri sud-est, Ploiești la 55 de kilometri nord, Buzău la 58 de kilometri nord-vest, Sfântu-Gheorghe la 58 de kilometri sud-est, Târgoviște la 81 de kilometri nord-est și Focșani la 82 de kilometri vest.

Aceasta nu este prima mișcare tectonică înregistrată în ultima vreme în România. Începând cu luna octombrie, țara a fost martora a 21 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,5 pe scara Richter. Cel mai puternic seism din acest an, cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, s-a produs în data de 14 februarie în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Autoritățile locale monitorizează constant activitatea seismică în zonă și sunt pregătite să răspundă în caz de necesitate pentru a asigura siguranța cetățenilor.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *