Ștefăniţă Munteanu, un consilier județean PSD din Buzău, a fost desemnat director general pentru două luni al companiei strategice Transelectrica, cu capital majoritar de stat. Transelectrica are un rol-cheie în sistemul energetic, gestionând rețeaua electrică de transport. Munteanu este însă un necunoscut în domeniul energiei. El a ocupat poziții în eșalonul trei în companii energetice. ”Nu este cunoscut ca manager de top în domeniu la acest nivel”, au declarat pentru G4Media mai multe surse din piața energiei.

Munteanu a fost ales consilier județean pe listele PSD Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD.

El a fost numit director general Transelectrica începând cu 24 aprilie până în 24 iunie, potrivit site-ului oficial. I-a luat locul lui Gabriel Andronache, proaspăt ales vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), conform g4media.ro.

Transelectrica, monopolul transportului de electricitate, este una dintre cele mai mari și mai importante companii din România. Potrivit Economedia, Transelectrica a realizat în 2022 un profit de 530 milioane lei, de 1.000 de ori mai mare decât în anul precedent. Tot în 2022, veniturile companiei au fost de 6,3 miliarde lei.

CV-ul lui Ştefăniţă Munteanu arată că acesta nu a ocupat niciodată un post similar într-o companie atât de complexă, iar experiența lui în general în domeniul energetic este limitată.

Buzoian de origine, el are doar o diplomă de licență ca economist la Universitatea Româno-Americană. Până la numirea ca șef al Transelectrica, el a lucrat din 2019 la filiala din Buzău a unei alte firme cu capital de stat, Electrica Furnizare S.A, potrivit declarației de avere și CV-ului oficial.

Anterior, a fost consilierul unui secretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor (2018 – 2019), consilier la Secretariatul general al guvernului (2017), secretar general adjunct la Ministerul Turismului (2017), inspector asistent la Primăria Racovițeni din Buzău (2012-2016), administrator la propria firmă Uno Art Construct (2006 – 2012).

Firma la care este acționar, Uno Art Construct, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 721.506 lei și o pierdere de 289.000 lei, potrivit portalului specializat Confidas. Firma de construcții a derulat zeci de contracte cu instituții de stat, în majoritate primării de comune.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *