Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort pe o șosea din Porumbacu de Jos, generând indignare pe internet.

În comuna Porumbacu de Jos, la ieșirea spre municipiul Sibiu, un incident șocant a provocat nemulțumire și revoltă pe rețelele de socializare, după ce imagini cu un câine mort asfaltat au fost făcute publice de un localnic. Primarul localității, Georgeta Maria Poșa, a confirmat că situația a fost semnalată către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, sugerate fiind acțiuni neadecvate ale drumarilor.

Primarul Poșa a declarat că există întrebări cu privire la modul în care acest incident nefericit s-a produs și a cerut explicații din partea DRDP Brașov. Ea a susținut că și-a adresat preocupările către autoritățile din Sibiu pentru a clarifica situația.

În replică, reprezentanții DRDP Brașov au declarat că este puțin probabil ca drumarii să fi lucrat și să nu fi observat câinele mort de pe marginea șoselei. Ei au sugerat că un tractor sau alt vehicul a putut să treacă peste animal și să îl aducă în amestecul asfaltic. Potrivit lor, imaginile provin din zona unor lucrări efectuate în perioada de garanție de către un prestator, iar procesul tehnologic utilizat în repararea stratului rutier bituminos subțire ar fi permis ca leșul să rămână aderent în asfalt din cauza emulsiei bituminoase proaspăt turnate.

Angajații DRDP Brașov au intervenit ulterior și au îndepărtat leșul câinelui, reparând porțiunea afectată de asfalt. Reprezentanții DRDP au subliniat că leșul a fost eliminat în timpul reviziei zilnice și au oferit asigurări că astfel de incidente nu sunt tolerate.

Incidentul a atras atenția opiniei publice și a generat discuții aprinse pe rețelele de socializare cu privire la neglijența în lucrările de întreținere a drumurilor și la tratamentul animalelor pe teritoriul acestor lucrări.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *