Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul DNA, a fost reținut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii anticorupţie transmit că, în perioada 15 septembrie – 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro şi, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a DNA în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE” cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

Acesta a fost a fost prins de colegi în timp ce primea mită pentru a direcționa unei anumite firme un contract pentru achiziția unei drone de supraveghere.

În 16 noiembrie 2021, Despa a primit 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, potrivit DNA.

Foto -Declic

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *