În noaptea de luni spre marţi animalul a fost lovit de o mașină şi a fost transportat la Sanctuarul urşilor din Zărneşti, unde i se vor face investigaţii amănunţite.

În această dimineaţă am primit un urs lovit de maşină în zona Târgu Secuiesc. Urmează să i se facă un control medical amănunţit pentru a vedea dacă i se poate salva viaţa. Deocamdată, vizibil, sunt fracturi la două picioare.

Paula Ciotloş, vicepreşedinte al ONG-ului „Milioane de prieteni”

Suntem deja la al treila caz în doar patru zile. Doi urşi au murit duminică, 17 noiembrie, la Praid (judeţul Harghita), respectiv pe DN1, în judeţul Sibiu. Şi tot în judeţul Sibiu a fost ucis în această vară, în luna august, un alt urs, după ce a fost lovit de patru maşini.

O primă măsură a şi fost luată, luni, 18 noiembrie, când prefectul judeţului Harghita a fost demis, iar ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat că legislaţia în vigoare va fi revizuită, pentru a facilita intervenţiile în cazuri similare.

Un caz delicat Ursul lovit aseară de o maşină în zona Târgu Secuiesc (judeţul Covasna) a fost adus în cursul dimineţii la Sanctuarul Urşilor din Zărneşti. Potrivit primelor informaţii, animalul are două picioare fracturate.

Sursa Antena 1

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *