Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 17%, după ce Emiratele Arabe Unite au declarat că membrul OPEC va sprijini creșterea ofertei pe o piață aflată în dezordine din cauza întreruperilor de aprovizionare cauzate de sancțiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, anunță Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu mai mult de 17% (sau 22 dolari), în timpul unei vânzări puternice, înainte de a recupera o parte din el pentru a tranzacționa în scădere cu 17,16 dolari sau 13,4%, la 110,82 dolari pe baril.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, Yousef Al Otaiba, a declarat miercuri pentru CNN că țara dorește să crească producția de petrol și va încuraja cartelul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) să intensifice oferta.

„Noi favorizăm creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousuf Al Otaiba într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *