Ieri, 11 August, prin SNUAU 112, un bărbat în vârstă de 39 ani din municipiul Constanța a sesizat faptul că se află împreună cu o prietenă în vârsta de 28 ani pe un traseu turistic din localitatea Bozioru și nu mai regăsesc drumul spre mașină, pe fondul întunericului.

Totodată apelantul a sesizat faptul că nu mai are baterie la telefon pentru a putea păstra legătura cu dispeceratul, acesta reușind să comunice faptul că se află în punctul Crucea Spătarului. La fața locului locului a fost direcționată echipa de intervenție a IJJ Buzău formată din 4 jandarmi cu 1 auto, fiind însoțită de 2 politiști si un localnic. Întrucât o parte din traseu, greu accesibil, a fost parcursă pe jos de către echipa de căutare, după circa 3 ore de la primirea apelului jandarmii au depistat persoanele rătăcite, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale, fiind conduse în siguranță la autoturismul propietate personală.

Având în vedere că evenimentul s-a produs pe fondul încălcării de către turiști a regulilor de bază în ceea ce privește drumețiile montane (deplasare fără echipament adecvat, pe timpul nopții), reamintim principalele recomandări pentru deplasarea în siguranță pe traseele turistice:

  • documentarea temeinică în ceea ce privește traseul ce urmează a fi parcurs;
  • planificarea drumeției astfel încât să se evite deplasarea pe timpul nopții;
  • purtarea unui echipament adecvat;
  • asigurarea încărcării acumulatorilor telefoanelor mobile, fiind indicată, pe cât posibil, deținerea unor baterii externe.
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *