În weekend poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 9 situații.

În cazul a 5 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
În cazul altor 4 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 40 de ani din municipiul Buzău, care nu a considerat alcoolul un impediment în a-și conduce autoturismul pe raza localităţii de domiciliu. Întrucât bărbatul a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru a-i fi stabilită cu exactitate alcoolemia, va fi cercetat și pentru această infracțiune. În urma verificărilor în bazele de date specifice, polițiștii au constatat că are dreptul de a conduce îi era suspendat, așadar aventura buzoianului pe drumurile publice a presupus săvârșirea a trei infracțiuni.

În cadrul activităților de control în trafic poliţiştii rutieri au întocmit un alt dosar penal pentru circulaţia pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *