Conform statisticilor, 9 din 10 persoane se confruntă cu boli ale gingiilor. Simptomele, inofensive la prima vedere, progresează, iar în timp pot duce la probleme mult mai grave, inclusiv la pierderea dinților. Astfel medicii sfătuiesc să nu se întârzie cu tratamentul. În arsenalul unei clinici stomatologice moderne există multe metode de tratament a gingiilor, iar tratamentul cu laserul este unul dintre cele mai eficiente.

Gingiile sănătoase îndeplinesc numeroase funcții: fixează dintele, protejează țesutul parodontal de bacterii și îi asigură o bună nutriție. Este clar că orice boală a gingiilor într-un fel sau altul afectează starea dinților, deci nu ar trebui ignorate, chiar dacă simptomele nu produc un disconfort semnificativ. Dacă boala progresează, atunci trebuie să căutați ajutor cât mai curând posibil, deoarece dacă neglijați simptomele consecințele pot fi mult mai grave, putând duce chiar la pierderea dinților.

Ce boli ale gingiilor pot fi tratate cu laserul?

Pentru ce boli ale gingiei este indicat tratamentul cu laser?

Majoritatea bolilor gingivale în stadiile incipiente prezintă aceleași simptome: sensibilitate crescută și sângerare, disconfort la mestecat, disconfort la spălarea dinților. Toate aceste simptome sunt un motiv întemeiat pentru o programare la un cabinet stomatologic pentru a stabili diagnosticul.

Gingivita sau inflamația gingiilor

Principala cauză a gingivitei este igiena orală precară. Microorganismele patogene, care se acumulează pe dinți și gingii, provoacă un proces inflamator, care se manifestă prin mâncărimi neplăcute, roșeață, umflături și sângerări ale gingiilor. Poate apărea și un miros neplăcut, dar integritatea țesuturilor dure în cazul gingivitei nu este compromisă.

Parodontita

Parodontita se dezvoltă dacă gingivita nu este tratată. În plus față de toate simptomele descrise mai sus, parodontita este însoțită de retracția gingiilor, expunerea gâtului și a rădăcinii dintelui, slăbirea și chiar pierderea acestuia.

Există multe modalități de a trata gingivita și parodontita: medicamente antibacteriene, terapie antiinflamatoare topică, fizioterapie și chiar intervenție chirurgicală. Dar unul dintre cele mai eficiente și minim invazive tratamente ale gingiilor este tratamentul cu laser.

Ce este un laser cu diodă și cum funcționează?

Un laser prezintă un fascicul de lumină îngust, focalizat. Tipurile de radiații laser se disting prin lungimea de undă, adâncimea de penetrare și tipul de cromofor, adică o substanță absorbantă pe care fasciculul poate acționa. De exemplu, un laser cu erbiu acționează asupra țesuturilor dure, prin urmare este utilizat pentru îndepărtarea depozitelor dentare dure, iar un laser cu diodă, dimpotrivă, este absorbit de membranele mucoase cu un număr mare de vase, prin urmare este utilizat în tratamentul bolilor de gingie.

Un laser cu diodă are mai multe proprietăți utile simultan:

  • efect bactericid: ucide microorganismele patogene și sterilizează membranele mucoase;
  • efect hemostatic: oprește sângerările gingivale;
  • stimulator: favorizează regenerarea accelerată a țesuturilor;
  • antiinflamator: ameliorează umflăturile, elimină roșeața și disconfortul.
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *