Consiliul Județean Buzău, sub conducerea controversatului PSD-ist Petre Emanoil Neagu, se află în mijlocul unei furtunoase controverse, după ce au ieșit la iveală informații despre contractele de publicitate încheiate de instituție. Conform dezvăluirilor, contractele nu ar avea drept scop promovarea instituției în sine, ci ar fi menite să avantajeze în special figura conducătorului Neagu.

În urma unei cereri scrise adresate Consiliului Județean Buzău, conform prevederilor Legii 544/2001 privind transparența decizională, au fost solicitate contractele de publicitate scanate încheiate de instituție. Cu toate acestea, chiar dacă am indicat cu exactitate de ceea ce aveam nevoie, am avut cu adevărat un șoc! Documentele primite erau contracte scanate în alb, adică drafturile de contracte cu ștampila „conform cu originalul”.

Aproape toate publicațiile din Buzău sunt plătite cu bani publici

Ceea ce a șocat cu adevărat este faptul că pe această listă de contracte se regăsesc aproape toate publicațiile din județul Buzău, inclusiv site-uri care au adoptat o poziție de stânga, dar și publicații care au fost critice față de liderul PSD sau față de partid. Aceste contracte ridică semne de întrebare cu privire la obiectivele reale ale acestor înțelegeri și la modul în care se folosesc banii publici.

Petre Emanoil Neagu ar utiliza aceste contracte pentru a-și proteja imaginea în presa locală, transformându-și astfel puterea într-un fel de „mogul de presă” al județului Buzău. Se estimează că Neagu ar controla nu mai puțin de 38 de publicații locale, toate finanțate din bugetul public, cu sume semnificative alocate lunar pentru promovarea sa personală, ci nu a instituției în sine.

Controversele se adâncesc în contextul dezvăluirii că Neagu ar fi semnat contracte de promovare cu entități juridice nou înființate, inclusiv cu unele fără site-uri web funcționale la momentul semnării contractului. Aceasta ridică suspiciuni cu privire la transparența și corectitudinea acestor înțelegeri și la modul în care banii publici sunt cheltuiți în beneficiul personal.

În timp ce scandalul continuă să facă valuri, se conturează întrebarea dacă Petre Emanoil Neagu va putea evita eventuale dosare penale sau controale legate de modul în care a gestionat aceste contracte de publicitate și resursele publice.

De asemenea, atragem atenția asupra practicii sale de a călători jurnaliști pe bani publici în raioanele înfrățite din Republica Moldova, ceea ce ridică noi semne de întrebare cu privire la modul în care acesta a folosit poziția sa.

Cu toate acestea, observăm că unele site-uri de scandal din Buzău au recurs la tactici dubioase. Acestea par să folosească site-uri paravan pentru a încheia contracte de publicitate cu Consiliul Județean Buzău, în ceea ce pare a fi o înțelegere în schimbul protecției și sprijinului acordate președintelui CJ, Petre Emanoil Neagu. Practic, CJ Buzău plătește mii de lei lunar pentru site-uri “no name” despre care buzoienii nu au auzit vreodată, înființate peste noapte pentru a mai încasa niște bani pentru protecția lui Neagu pe alte publicații de scandal. Această abordare adaugă o nouă dimensiune controversei, ridicând suspiciuni cu privire la modul în care unele publicații își exercită influența și își promovează interesele personale în detrimentul transparenței și echității în media locală.

Vom monitoriza îndeaproape evoluția situației și vom cere clarificări în legătură cu modul în care sunt administrate resursele publice în cadrul Consiliului Județean Buzău, cu privire la contractele de publicitate și abuzuri ale puterii în beneficiul personal.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *