ilie-rosu-maratonul-unirii-768x384

Ziua Unirii Principatelor Române a fost umbrită de o tragică pierdere în lumea sportului. Colonelul în rezervă Ilie Roșu, un apreciat maratonist în vârstă de 64 de ani, a decedat în timp ce alerga la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii, dedicată împlinirii a 165 de ani de la unirea Moldovei cu Muntenia.

Tragedia s-a petrecut pe strada Unirea Principatelor din centrul Focșaniului, la scurt timp după ce participanții au plecat de la start. La doar câteva sute de metri de la început, Ilie Roșu a căzut brusc, suferind un stop cardio-respirator. Un alt maratonist a intervenit imediat, efectuând manevre de resuscitare până la sosirea unui echipaj SMURD. Un medic de la Spitalul Militar din Focșani, Dr. Dorinel Ticu, s-a alăturat eforturilor de resuscitare.

Cu toate că medicii au depus toate eforturile posibile pentru a-l salva, Ilie Roșu a fost declarat decedat în jurul orei 11:30. Colonelul în rezervă, originar din Adjud, alergase la peste 300 de maratoane în țară și în străinătate, având o pasiune de-o viață pentru alergare, conform jurnaldevrancea.ro.

Ilie Roșu a început să alerge maratoane la vârsta de 48 de ani și a devenit o figură respectată în comunitatea alergătorilor. A participat la numeroase competiții, iar pe site-ul său personal împărtășea cu entuziasm experiențele sale și motivația pentru alergare. Despre această pasiune, spunea: „De multe ori, în timpul alergării, descoperim în noi energii necunoscute, pe care am putea să le folosim zilnic pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne educa voința pentru a învinge.”

Ediția Maratonului Unirii la care participa Ilie Roșu avea un caracter simbolic, urmând să se desfășoare în regim de ștafetă pe traseul graniței existente în 1859 între Moldova și Muntenia, traversând prin localitățile Câmpineanca și Vârteșcoiu, până în fața Monumentului Eroilor din Odobești.

Comunitatea sportivă și cea locală își exprimă profundul regret față de pierderea unui atlet dedicat și aduc sincere condoleanțe familiei îndurerate.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *