Una dintre sărbătorile cele mai așteptate de noi se apropie cu pași repezi. Crăciunul este despre familie. Iar, de aceea masa servită trebuie să arate cât mai bine. În sprijinul nostru vine Cofetarul Vesel, ce ne recomandă unele dintre cele mai bune rețete de prăjituri cu care nu dăm greș.

Câteva lucruri despre el

În viața reală noi îi spunem Florin, dar în mediul online e cunoscut drept Cofetarul Vesel. Și-a făcut canal de youtube în urmă cu 3 ani, când a decis că vrea să împărtășească rețete, unele inventate chiar de de el.

Cozonac- https://youtu.be/0JDFGERm0Gw

https://youtu.be/0JDFGERm0Gw

Aluat:

1 kg făină

450 ml lapte călduț

200 g zahăr

50 g drojdie

5 buc gălbenușuri

150 g unt topit

după gust coajă de lămâie

puțină sare

Umplutura:

350 g mac măcinat

100 g zahăr

100 ml lapte fierbinte

1 buc esență de rom

Pregătim maiaua. Amestecăm drojdia împreună cu 3 linguri de zahăr, 60ml lapte și 2 linguri de făină. Lăsăm maiaua la crescut 20 de minute. Peste făină turnăm maiaua, zahărul, laptele, coaja de lămâie, sarea și gălbenuşurile. Amestecăm totul foarte bine și frământăm aluatul 20 de minute. În timpul frământării vom turna treptat untul topit. Lăsăm aluatul la dospit 45 de minute. Amestecăm macul împreună cu zahărul, laptele și esența de rom. Împărțim aluatul în 4 părți egale. Vom pregăti doi cozonaci împletiți. Peste umplutură puteți presăra bucăți de rahat sau nucă. Lăsăm cozonacii să crească 20 de minute în tăvi. Îi ungem cu ou bătut și îi coacem 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Prajitura Krem a la Krem -https://youtu.be/h5LX2EX6FGA

Blat:

5 buc ouă

200 g făină

150 g zahăr

după gust esență de rom

50 ml ulei

5 g praf de copt

30 g cacao

Cremă:

400 ml lapte

4 linguri făină

100 g zahăr

10 g gelatină granulată

50 ml apă rece

250 ml smântână pentru frișcă

după gust esență de vanilie

250 g mascarpone

Glazură:

200 g ciocolată

80 g unt

3 linguri apă

Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când își vor tripla volumul și se vor deschide la culoare. Adăugăm treptat uleiul și esența de rom. Amestecăm cu o spatulă. Cernem prin sită făina împreună cu praful de copt și cacaoa. Încorporăm ingredientele uscate treptat în compoziție. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute. După lăsăm blatul la răcit.

Dăm pe foc laptele. Turnăm făina și zahărul. Amestecăm până când crema se va îngroșa, apoi o lăsăm la răcit 10 minute. Hidratăm gelatina în apa rece și o topim în crema caldă. Adăugăm mascarponele și mixăm foarte bine. Adăugăm esența de vanilie. Mixăm smântâna până obținem o frișcă și o încorporăm treptat în cremă.

Topim pe foc ciocolata împreună cu untul. Adăugăm apa și glazura este gata.

Asamblăm prăjitura. Punem blatul într-o tavă tapetată cu o folie alimentară. Întindem peste blat crema. Lăsăm tava la rece 20 de minute apoi întindem glazura. Lăsăm prăjitura la rece 3 ore, apoi o putem servi.

Prajitura cu Crema de Nuca de Cocos– https://youtu.be/8UdZu-hZI1w

Blat :

6 ouă

200 g zahăr

80 ml ulei

esență de rom

180 g făină

5 g praf de copt

40 g cacao

Cremă :

400 ml lapte

100 g zahăr

40 g amidon

100 g nucă de cocos

150 g unt

Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm treptat în compoziție uleiul și esența de rom. Amestecăm făina împreună cu cacaoa și praful de copt. Turnăm ingredientele în compoziție și amestecăm. Coacem, pe rând 2 foi de blat, fiecare câte 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 C. Dăm pe foc laptele, adăugăm zahărul și amidonul. Amestecăm până când crema se va îngroșa.

Adăugăm fulgii de nucă de cocos. Lăsăm crema la răcit 5 minute. Adăugăm untul și amestecăm foarte bine. Asamblăm prăjitura. Pregătim o glazură din 150 g zahăr pudră, 3 linguri apă fierbinte și 30 g cacao. Glazurăm prăjitura, o decorăm și o lăsăm la rece 2 ore. După o putem servi.

Rulada cu blat din biscuiți si crema cu nucă de cocos-https://youtu.be/o2bZVeq-ewE

Blat:

300 g biscuiți

50 g zahăr

40 g cacao

200 ml lapte

Cremă:

350 ml lapte

80 g zahăr

2 linguri amidon

80 g nucă de cocos

100 g unt

Mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender vertical. Adăugăm peste biscuiți zahărul, cacaoa și laptele. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat. Lăsăm aluatul în congelator 35 de minute. Dăm laptele pe foc. Turnăm zahărul și amidonul. Amestecăm până se îngroașă crema, apoi adăugăm nuca de cocos. După ce crema s-a răcit 5 minute, adăugăm untul. Întindem aluatul pe folie alimentară. Peste el întindem și crema, apoi rulăm rulada și o lăsăm la rece 3 ore. Decorăm rulada cu nucă de cocos.

Cofetarul Vesel

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit?

La 10 ani am descoperit pasiunea pentru gătit.

Prima mea prăjitură a fost făcută pentru ziua mamei. M-am gândit să îi fac drept cadou un desert. Nu mi-a ieșit foarte bine prăjitura și de atunci am început sa fac prăjituri. După ceva timp m-am gândit să pun și pe YouTube.

Cofetarul Vesel

Cofetarul Vesel poate fi urmărit pe youtube –> https://www.youtube.com/channel/UCY1c0QWLRPvWwh1mGzrbNYQ

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *