Potrivit informațiilor noastre și din câte a dat de înțeles în conferința de ieri, Constan Toma se va întâlni astăzi cu Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, susținut de Marcel Ciolacu.

,,Nu am luat și nu se va dovediu niciodată, mă pun la dispoziție, pentur că nu am luat niciodată șpagă.

Mă pun la dispoziția Parchetului General, nici nu știu la ce instituție a făcut-o, DNA-ul de la Ploiești, DNA-ul de la București, Parchetul de la Buzău, nu știu absolut nimic, pentru că nou nu ne-a cerut nimeni nicio informație. (…) Acum mă voi adresa procurorului general al Republicii, voi face o hărtie în cursul zilei de astăzi, trebuie să găsesc un avocat”, a spus Constain Toma în conferința de presă de ieri.

Foto: news.ro

Chiar dacă edilul buzoian nu a fost acuzat că a luat mită, acesta a susținut în mai multe rânduri că nu a furat une leu și nu există nicio dovadă, fiind doar o obsesie tipică a edililor cu probleme penale. Pe de altă parte, edilul municipiului Buzău nu a răspuns la afirmațiile din articol referitoare la acuzația dovedită cu acte că este suspect, la sesizarea unui organ al statului, OLAF, pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Niciun jurnalist prezent nu a avut curajul să-l întrebe pe edil despre aceste lucruri.

Dacă edilul chiar își dorește ca justiția să acționeze cu celeritate, după cum a susținut în conferința de presă, acesta poate începe demersurile și în dosarul lui unde este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală. Cel mai probabil pentru acest dosar a intrat și în politică, cu speranța de a scăpa de răspunderea penală și să nu mai înapoieze banii înapoi băncilor.

Edilul din fruntea municipalității buzoiene ar putea solicita organelor de urmărire penală în calitate de suspect pentru urgentarea soluționării cauzei.

Cazul Licu și susținătorul Ciolacu

Depunerea candidaturii pentru Curtea Constituțională de către procurorul Bogdan Licu, sprijinit de PSD, ridică o mai veche înclinație a magistraților care au afinități politice, chiar dacă nu sunt neapărat membri ai unui partid.

În ultimii ani, tot mai mulți judecători și procurori aleg să se înregimenteze politic. Unii, direct din funcția de magistrat, alții așteaptă vechimea minimă pentru pensionare și se înscriu în partide pentru a ocupa funcții publice cumulând astfel pensia specială cu salariu de la stat.

Un exemplu este cel al procurorului general adjunct al României, Bogdan Licu, care și-a depus candidatura pentru un post la Curtea Constituțională, susținut de PSD. Licu nu a demisionat din magistratură sau nu s-a pensionat înainte de a face acest pas. Dacă nu va fi votat de Camera Deputaților pentru funcția de judecător al CCR, Licu își continuă activitatea de prim procuror adjunct al procurorului general al României, în ciuda susținerii evidente pe care a avut-o din partea unei formațiuni politice.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Bogdan Licu dacă este firesc ca un magistrat în funcție să fie sprijinit de un partid politic și dacă s-a gândit să demisioneze din magistratură înainte de a-și depune candidatura pentru CCR, însă Licu nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *