Toma: Puteam fi primarul Buzăului din 1996!Foto: SILVIU MATEI/Ziarul Financiar

Într-o dezvăluire inedită, Constantin Toma, actualul primar al municipiului Buzău, a povestit despre o oportunitate ratată în cariera sa, care ar fi putut schimba destinele orașului încă din anul 1996. Într-o emisiune recentă la Campus TV, Toma a dezvăluit că a primit o propunere din partea regretatului Petre Partal pentru a candida la funcția de primar al Buzăului sub sigla PD.

În anul 1996, în plină ascensiune a afacerilor sale de succes, Constantin Toma a refuzat oferta de a deveni candidatul PD pentru funcția de primar al Buzăului.

„Eram pe val cu afacerile de la Grup Romet și funcția de la Palatul Comunal nu mi s-a părut atunci atât de tentantă”, a declarat Toma în emisiunea televizată.

O carieră în afaceri și premii internaționale

Constantin Toma era deja cunoscut în mediul de afaceri din România încă din 1994, când a achiziționat fosta fabrică Metalurgica. În același an, a obținut medalia de aur la Salonul Mondial de Invenție de la Bruxelles pentru inovația sa, filtrele de apă Aquator, fapt care l-a adus în atenția publicațiilor de mare tiraj precum Capital și România liberă.

Ce-ar fi fost dacă…

„Stăteam și mă gândeam: Dacă aș fi zis da atunci, aveam deja o notorietate bună. Ce-ar fi însemnat să fi fost primar în 1996 la Buzău? Aș fi putut să fac mai multe? Cât aș fi rezistat și unde ar fi ajuns Buzăul?”, s-a întrebat retoric Constantin Toma, reflectând asupra deciziei sale de acum aproape trei decenii.

Paralelă cu Constantin Boșcodeală

În locul său, în 1996, bucurosul Boșcodeală, un tânăr inginer, a devenit primar al Buzăului pentru următorii 20 de ani, învingându-l pe contracandidatul său, Viorel Constantinescu. Toma a remarcat paralelele dintre destinul său și al lui Boșcodeală, subliniind impactul unei astfel de decizii în evoluția personală și politică.

Totuși, nu este de exclus și imposibilitățile lui Constantin Boșcodeală de a dezvolta Buzăul, întrucât pe vremea aceea fondurile europene nu existau! Ba mai mult, cariera lui Toma s-ar fi putut încheia la fel de tragic, cu un film porno pus la dispoziție presei de către liderul PSD, asta dacă ar fi ieșit primar în anul 1996, în fața lui Boșcodeală.

Intrarea târzie în administrație și determinare

„Am intrat în administrație la 57 de ani, destul de târziu”, a recunoscut Toma, „dar mă simt la fel de tânăr și pregătit să duc Buzăul pe primul loc.” Reflectând asupra alegerii sale de a renunța temporar la o carieră politică în 1996, primarul Toma și-a exprimat satisfacția față de evoluția sa ulterioară în slujba comunității.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE
One thought on “Toma: Puteam fi primarul Buzăului din 1996!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *