Ziarul online de investigații liberinbuzau.ro, l-a prins pe edil din nou cu minciuna. După ce edilul buzoian Constantin Toma a promis

“Eu am luat legătura cu conducerea ministerului și nu știe nimeni nimic despre inițiativa domnului primar de la Buzău. Repet, în acest moment conducerea Ministerului Transporturilor nu mi-a furnizat nicun fel de date referitoare la această intenție de a ceda secția exterioară cu paturi către Primăria Buzău.” – Carmen Șerbănescu, manager Spitalul General CF Galați

Dorința buzoienilor de a avea un sistem de sănătate bine pus la punct, inclusiv de a beneficia de spital nou au fost de multe ori subiecte de discuții ample în spațiul public din municipiul nostru.
Deși în ultimii patru ani Spitalul Județean de Urgență Buzău a beneficiat de dotări cu tehnică și aparatură modernă, infrastructura dată în folosință în anul 1976 este de multe ori depășită de cerințele actuale.

Propunerea construirii de la zero a unui spital în municipiul Buzău a făcut-o deputatul Emanuel Ungureanu în campania electorală din toamna lui 2020.
Atunci, Ungureanu propunea ca în locul unde Toma dorea să construiască un cimitir municipal, să fie ridicat Spitalul Municipal Buzău.
Toma și activul de partid PSD au sărit la gâtul deputatului afirmând că la Buzău nu mai sunt locuri de veci, iar buzoienii au mai mare nevoie de locuri de îngropăciune decât de paturi de spital.
Înapoi în timp – Spitalul CFR

RELANSĂM BUZĂUL – s-a numit scrisoarea lui Toma către buzoieni datată 06 mai 2016.
La capitolul D, punctul 7, Toma spunea următoarele: Înființarea unui Spital municipal prin preluarea de la Ministerul Transporturilor a actualei clinici aparținând SNCFR; modernizarea și dotarea acesteia cu aparatură performantă.
Suntem deja în 2022 și Toma n-a mișcat un deget în ceea ce privește sănătatea buzoienilor. Ah, nu, stai… a creat niște posturi de medici plătite din bugetul public local pe care le-a atribuit pe criterii strict politice!
27 ianuarie 2022 – Toma: Am găsit teren pentru Spitalul Municipal!
Primarul C-tin Toma a anunțat azi că a identificat, cu ajutorul specialiștilor din Primăria Buzău, un teren potrivit pentru viitorul spital al orașului.
„Am găsit un teren care s-ar preta pentru așa ceva. De fapt, avem vreo patru variante, dar una îmi face cu ochiul mai mult. E un teren care aparține municipalității, câștigăm timp. Dacă luam teren de la altcineva pierdeam timp prețios, procedura e foarte greoaie în România. Trebuie să ne grăbim, să depunem repede proiectul ca să luăm bani europeni, concurența e acerbă. Realizarea Spitalului Municipal ar fi cea mai mare investiție din orașul Buzău de după 1989 cel puțin.”

Primarul anunța în ianuarie și câte paturi va avea spitalul, cât va costa acesta și de unde se va încerca atragerea de fonduri!
„Ne gândim ca spitalul să aibă în jur de 150 de paturi. Trebuie înmulțit cu 500.000 de euro de pat. Iese pe undeva pe la 75 de milioane de euro. E o sumă uriașă, pe care Primăria Buzău nu și-o permite. Dar vom căuta să atragem finanțare europeană.”

10 februarie 2022 – Toma: AZI am alocat primii bani! Start oficial pentru construcția viitorului Spital Municipal Buzău.

„Astăzi, consilierii locali au aprobat bugetul pe 2022 al orașului Buzău. Aici sunt prinși primii bani pentru viitorul Spital Municipal Buzău. E vorba de realizarea studiului de fezabilitate pentru spital și de întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru terenul situat la ieșire din Buzău spre Vernești, unde se va construi spitalul. Pot spune că de azi s-a început oficial proiectul Spitalului Municipal la Buzău.”
Locul ales pentru viitorul spital e situat vizavi de noul depozit Ursus de pe șoseaua spre Vernești, înspre râul Buzău, lângă păduricea de acolo. Primăria Buzău are aici șase hectare de teren disponibile.
Locul se pretează de spital, e într-o zonă liniștită, verde, cu acces auto facil dinspre str. Transilvaniei și Șoseaua de Centură a Buzăului. Se poate ajunge și cu autobuzele Trans Bus care circulă înspre Vernești și Tisău.”, titra Școala Ajutătoare de Presă – buzoienii.ro, ziarul personal al primarului Constantin Toma.


„Prin PNRR sunt finanțabile proiecte de locuințe pentru tineri profesioniști din educație și sănătate. De asemenea prin PUG vom indica pentru acea zonă construcția de locuințe, astfel că proprietarii de terenuri de acolo vor putea construi case și blocuri. Zona este ideală, iar noi, municpalitatea ne vom ocupa să tragem utilități.”

17 februarie 2022 – Întâlnire crucială la Prefectura Buzău
Prefectul Județului Buzău, Daniel Țiclea, a organizat la Casa Albă din Buzău o întâlnire cu cele mai importante personaje din Buzău în vederea stabilirii unui calendar ferm în ceea ce privește Spitalul Municipal Buzău.
Au fost prezenți parlamentari buzoieni, primarul Toma, consilierul local Irinel Cîrstea, managerul SJU Buzău, reprezentanți DSP Buzău și alții.
Toma a reușit să strice intâlnirea și să irosească timpul celor prezenți la intâlnire. Fiasco total cauzat de Toma!

Ședința CLM Buzău din 13 iulie 2022

„Am venit să-l întreb pe domnul primar și să vă întreb pe dumneavoastră, așa cum vin din când în când cu, zic eu, o sănătoasă presiune, să vă întreb în ce stadiu se află acest spital și a doua chestiune: există un plan al primăriei de a prelua secția exterioară CFR? Propunerea mea era să facem un spital nou și acea secție să se desființeze cu totul, așa ar fi mai logic, și să vină de-acolo medicii către noul spital.”

La interpelarea deputatului Ungureanu, Toma s-a declarat bătut de propriile minciuni aruncate buzoienilor la începutul anului:
Acea suprafață (pe) care o avem în marginea Buzăului, pe Valea Buzăului, în prelungirea străzii Transilvaniei nu prea este adecvată în condițiile în care zilnic sunt 200 de camioane numai ale fabricii de bere care își duc berea acolo.
Conform sansanews.ro, primarul Constantin Toma a confirmat că scenariul prevede pentru început preluarea Spitalului CFR Buzău, secție exterioară a spitalului din Galați. Luarea în administrare a unei secții spitalicești cu 65 de paturi este doar un prim pas în vederea amenajării unui nou așezământ medical. Ulterior, municipalitatea va putea obține de la Ministerul Sănătății finanțarea unui număr mai mare de paturi, astfel încât să poată lua naștere un nou spital.
“Am fost la domnul ministru al Sănătății care m-a povățuit ca să putem să realizăm un spital municipal, să preluăm secția spitalului CFR din Galați. Am făcut o hârtie deja și o informare către domnul vicepremier ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a aprobat solicitarea mea. Urmează demersurile de transfer gratuit de la CFR Galați pentru că este o secție exterioară a acestui spital din Galați. Deci, nu putem construi, e o condiționalitate aici legată de numărul de paturi. Ei aveau 80 de paturi fizic, li s-au lăsat 65 de paturi, dar plecăm cu ceva pentru că nu poți să construiești un spital fără să ai repartizate și niște paturi. În momentul în care se va realiza acel spital municipal, vom putea transfera și medici, dar și cele 65 de paturi.”
Bravul nostru primar a mințit din nou, de data asta nu doar pe buzoieni prin intermediul cotidianului buzoienii.ro, ci și pe deputatul Ungureanu și pe consilierii locali.

Contactată telefonic de reporterul liberinbuzau.ro, managerul Spitalului General CF Galați, Carmen Șerbănescu, a declarat următoarele: “Eu am luat legătura cu conducerea ministerului și nu știe nimeni nimic despre inițiativa domnului primar de la Buzău. Repet, în acest moment conducerea Ministerului Transporturilor nu mi-a furnizat nicun fel de date referitoare la această intenție de a ceda secția exterioară cu paturi către Primăria Buzău.
Am preluat încă de aseară și am transmis către Direcția Medicală din minister tot ce a apărut în presa locală din Buzău și Direcția Medicală spune în continuare că nu este vorba despre nicun document scris în legătură cu predarea secției cu paturi către Primăria Buzău.”

Sursă: liberinbuzau.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *