Se încearcă ascunderea datelor dezastrului economic din municipiul Buzău.

Iată ce a declarat Constantin Toma, conform buzoienii.ro, un site care a mai răspândit în trecut și alte minciuni:

Veniturile orașului au crescut cu 19 milioane de euro față de 2016. 95% din acești bani sunt de la firme.

Realitatea este exact pe dos, veniturile constante, cele mai multe dintre ele de la firme, au scăzut cu peste 20 de milioane de euro față de 2016. De aici am scos veniturile din fonduri europene și veniturile din subvenții de la guvern, care sunt conjuncturale. De asemenea am luat în calcul inflația, pentru că leul s-a devalorizat foarte mult în acest timp. Acestea sunt cifrele dezastrului economic, o calamitate, care s-a produs în cei 7 ani de mandat ai lui Constantin Toma.

Recomand cititorilor noștri să nu considere adevăr informațiile oferite de primărie fără verificări, cei de acolo au dovedit deja că sunt capabili să spună orice doar pentru ca să-și conserve puterea și privilegiile. Notă: este posibil ca Toma, care nu înțelege economie, să fi fost dezinformat de subalterni și să fi crezut aceste cifre false când le-a prezentat. Dacă este așa, atunci ar trebui să-și prezinte public scuze în fața buzoienilor pe care i-a dezinformat.

În continuare o să prezint datele economice prin care se dovedește că Toma a mințit.

În 2023, potrivit bugetului aprobat în Consiliul Local Municipal Buzău, se estimează venituri totale de 677744 mii lei, din care însă 275161 mii lei sunt subvenții de la bugetul de stat, 2382 mii lei sunt subvenții de la alte administrații și 111019 mii lei sunt fonduri europene. Vom scădea ultimele trei categorii, care nu au relevanță pentru nivelul de încasare al taxelor și impozitelor locale, deci rămân 289182 mii lei. Observăm că mai mult de jumătate din bugetul de azi al primăriei sunt venituri conjuncturale, care depind de factori externi.

Acum în 2016: Primăria Buzău a avut venituri totale de 303117 mii lei din care 5545 mii lei au fost subvenții. Fără aceste subvenții conjuncturale, veniturile locale ale primăriei Buzău au fost de 297572 mii lei. Este deja mai mult decât în 2023, dar diferența nu pare mare.

Însă aici trebuie să introducem în calcul și inflația, față de 2016 puterea de cumpărare a leului a scăzut cu 25%. Potrivit calculatorulinflatiei.ro avem o sumă actualizată de 395602 mii lei venituri locale, la valoarea de astăzi, în 2016.

Iar acum, dacă am actualizat suma, să facem diferența dintre 395602 mii lei, venituri locale în 2016 și 289182 mii lei, venituri locale în 2023. Municipiul Buzău a pierdut 106420 mii lei din veniturile locale, mai mult de 25% din ce a încasat în anul 2016. La cursul BNR de astăzi asta înseamnă 21.5 milioane de euro mai puțin în bugetul primăriei.

Scăderea veniturilor locale ale primăriei nu face decât să completeze tabloul oferit de recensământ. Populația municipiului Buzău scade dramatic iar economia se contractă. Dacă acest ritm continuă și Buzăul pierde 25% la fiecare șapte ani, mulți vor regreta că au tăcut când încă se mai putea salva ceva.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *