În data de 05 aprilie a.c., peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău împreună cu jandarmi, poliţişti locali precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au actionat pentru respectarea normelor impuse de legislația in vigoare privitoare la pandemia de COVID-19.

Au fost vizate, în special, zonele aglomerate, piețe, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Astfel, în week-end, au fost verificate peste 30 de societăți comerciale în peste 10 de locaţii de interes din tot judeţul.

Poliţiştii buzoieni au transmis reprezentanţilor agenţilor comerciali şi persoanelor recomandări pentru respecaterea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii virusului Sars-Cov2.

În cadrul activităţilor au fost verificate şi legitimate peste 1200 de persoane, precum şi 42 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 20.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, a transmis IPJ Buzău.

Sursa foto – Inquam Photo Agency

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *