Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău și Direcția Județeană Agricolă Buzău, organizează în perioada 18-25 septembrie 2021, cea de-a XV-a ediție a Târgului „Toamna Buzoiană”, care va avea loc în Drăgaică. Cel mai mare și mai bogat târg agro-alimentar, așa cum a fost promovat în media locală, a plecat cu stângul, încă de la început.

Ultimele zile au fost marcate de două festivaluri locale, organizate de „conducătorii” Buzăului, Petre Emanoil Neagu (Președintele CJ Buzău) și Constantin Toma (Primarul municipiului Buzău). „Zilele Chișinăului la Buzău” a avut loc în stațiunea Sărata Monteoru, în perioada 16-18 septembrie, în timp ce „Toamna Buzoiană” se desfășoară în intervalul 18-25 septembrie.

După cum probabil ați observat până acum, publicația noastră a fost mereu imparțială și a prezentat de fiecare dată adevărul brut, mai ales când vine vorba de banii buzoienilor, care în ultima perioadă se tot duc pe capriciile înaltului CT. Pentru a putea face o diferență între ceea ce s-a întâmplat la noi în Buzău, vom face o comparație scurtă, între un eveniment de bun gust și un circ electoral, plătit cu bani grei.

ZILELE CHIȘINĂULUI VS. TOAMNA BUZOIANĂ

Mai pe scurt, primul festival a durat 3 zile, a adunat câteva mii de oameni, vizibil încântați de prestația artiștilor (nu au primit onorariu din partea lui Neagu) și a promovat atât valorile de peste Prut, cât și artiștii locali, în urma înfrățirii județului cu capitala Republicii Moldova. Totul a fost la superlativ, fără exagerare, atât din punct de vedere al organizării (măsuri de protecție anti-COVID, sunet, lumini, invitați etc.). Scopul acestui eveniment a fost păstrat până la final, iar Petre Emanoil Neagu, alături de autoritățile prezente, nu s-au promovat deloc, păstrând limita decenței și vorbind despre adevăratele motive pentru care oamenii erau prezenți acolo.

Ieri, 18.09.2021, s-a dat startul unui târg în care se dorește, înainte de toate, promovarea agricultorilor locali. Pe lângă motivul pentru care se ține „Toamna Buzoiană”, Constantin Toma nu a ezitat să îsi facă reclamă electorală și să promoveze referendumul pentru unirea Buzăului cu Ținteștiul, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă. Mai rău ca pe vremeau lui Ceaușescu, mai marele municipiului a fost periat și ridicat în slăvi de unii dintre invitații săi. Petre Daea (fost ministru al Agriculturii) și primarul Ținteștiului, nu au ezitat să-i închine ode lui Toma și să ne amintească cât de mult bine vrea să facă Buzăului. Bineînțeles, ca de multe ori, în acest joc a fost tras și domnul Vânătoru, o reală valoare și un nume notoriu, atât printre cercetătorii în horticultură, cât şi în lumea bisericii.


Tot circul electoral, din nefericire pentru organizator, a fost ținut în fața a 2-3 persoane, după cum puteți observa și dumneavoastră în transmisiunile de la fața locului.

În prima zi din „Toamna Buzoiană”, mai mulți artiști locali, de o reală valoare, au încercat să distreze persoanele prezente și după cum ați observat pe afișul de promovare, totul trebuia să se încheie cu un recital de zile mari al TARAFULUI DE LA CLEJANI.

Așa cum ne așteptam cu toții, recitalul acestor lăutari consacrați trebuia să fie condus de Viorica de la Clejani, celebră pentru vocea ei și pentru show-urile pe care le face, dar oamenii au avut parte de o mare supriză! Pe scenă a apărut Nicușor Boieru și fiica lăutarilor de la Clejani, Margherita, celebră pentru scandalurile din ultimii ani.

Prima zi din „Toamna Buzoiană” s-a terminat cu un playback de zile mari, spectatorii fiind vizibil nemulțumiți de prestația Clejanilor, care probabil măcinați de problemele create de copiii lor, nu au mai făcut un show așa cum obișnuiau.

Încheiem și această săptămână, sub zodia distracției, cu un festival organizat la Sărata Monteoru de Neagu, fără prea mari cheltuieli și îi predăm ștafeta domnului Toma, cu a lui TOAMNĂ BUZOIANĂ. Să sperăm că prima zi a fost doar o întâmplare și banii buzoienilor nu se vor duce pe un circ scump, mascat de interesele personale ale primarului buzoian.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *