Teach for Romania, prin profesorii susținuți, reușește de fiecare dată să aducă educația și școala mai aproape de copiii din medii vulnerabile. Recent, printr-un proiect realizat de profesorul Miruna Andronescu și susținut de UiPath Foundation, elevii Școlii Gimnaziale  „Dumitru I. Ionescu” din comuna buzoiană Calvini au primit materiale didactice și cartografice moderne pentru a putea învăța mai bine geografia.

Comunitatea din Calvini este una dezavantajată, iar baza materială a școlii nu este foarte ofertantă pentru a facilita procesul educațional. În timp, acest lucru ar fi putut duce la acumularea de lacune de învățare în rândul elevilor. Proiectul le-a adus copiilor materiale didactice noi (atlase școlare, hărți noi, o tablă modernă și un glob pământesc), toate utile pentru orele de geografie. Totodată, cei peste 170 de elevi vor participa la concursuri de orientare turistică, la activități de ecologizare și vor ajuta la marcarea unor trasee montane. Implicarea în viața comunității, prevenirea abandonului școlar, responsabilitatea și trezirea spiritului civic sunt obiective conexe ale acestui proiect ce conduc spre un învățământ de calitate.

Predau Geografia, disciplină pe care o poți înțelege doar lucrând pe un suport cartografic. Ca viitor adult ai nevoie să te deplasezi dintr-un loc în altul, să te orientezi, competență pe care o poți dezvolta la aceste ore. Lucrăm pe materiale cartografice deteriorate, neactualizate și depășite. Lipsa unor materiale noi, actualizate a fost premisa realizării proiectului. Prin tot ceea ce facem vrem să îi ajutăm pe elevi să învețe cum să învețe, să gândească singuri fiecare situație și acțiune pe care o întreprind, să nu ia totul ca atare ci să analizeze, să înțeleagă și să știe să aleagă ce li se potrivește”, a spus profesor Miruna Andronescu, inițiatoarea proiectului.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *