Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme.

Instanța supremă a stabilit în ziua în care magistrații ÎCCJ trebuiau să pronunțe o sentință definitivă și irevocabilă, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, după ce apărarea a invocat efectele deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția specială.

Fostul deputat de Buzău a beneficiat și de un alt termen pentru dicutarea prescripției răspunderii penale, după vacanța judecătorească, mai exact pe data de 8 septembrie.

Procurorul DNA cere pedeapsă medie

Procurorul DNA de ședință a cerut instanței ca deputatul să primească o pedeapsă “îndreptată spre medie”, dar cu executare, pe motiv că fostul deputat mai are o condamnare cu suspendare, dar și pentru că acesta ar fi sfidat procurorul de caz în timpul urmăririi penale. Se pare că procurorii au făcut o greșeală de calcule și, prin cererea unei pedepse medii, îl vor scăpa de pedeapsa cu executare pe Ghiveciu, scrie Evenimentul Zilei.

Ghiveciu recunoaște că a greșit pentru că nu a avut cine să-l învețe

Potrivit evz.ro, Marian Ghiveciu a vorbit foarte puțin. Ar fi vrut să vorbească mai mult, să explice ce s-a întâmplat, că nu a făcut-o cu vină ci doar din neștiință. “A expus apărătorul toate explicațiile. Ultimul cuvânt v-am cerut, dacă vă considerați vinovat, dacă vă considerați nevinovat…”, l-a întrerupt instanța.

“Doamna președinte, am greșit! S-au strecurat erori și din moștenirea de la tatăl meu. Probabil s-au strecurat erori de câțiva metri pătrați. În legătură cu urmărirea penală, nu am fost chemat niciodată. De fapt, am fost chemat de două ori, după care trei ani nu s-a mai întâmplat nimic. După care, într-o perioadă scurtă de timp m-a chemat în fiecare zi. Am avut o problemă medicală, probleme medicale pe care le avem cu toții la un moment dat. Dar am fost cu saci de acte la doamna procuroare”, a aplicat inculpatul Ghiveciu.

Președinta completului l-a întrerupt brusc “Deci sunteți de acord cu concluziile avocatului dumneavoastră, da?”, a întrebat aceasta. “Da, doamna Președintă. Regret că am greșit. Dacă era cineva care să-mi explice atunci gravitatea faptei, aș fi fost mai atent”, a răspuns prompt Ghiveciu.

A fost condamnat pe fond pentru instigare la abuz în serviciu

Evenimentul Zilei a prezentat și trecutul fostului politician buzoian. A fost președinte executiv al PSD Buzău. A intrat în Parlament în 2008 când l-a învins în alegeri, pe colegiu, pe actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu. A mai câștigat un mandat de deputat în legislatura 2012-2016, însă a demisionat din parlament în 2015, când a fost condamnat pe fond pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea ilegală a unor terenuri din județul Buzău. Sentința, de 3 ani de închisoare cu suspendare, a rămas definitivă în 2016.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “„TĂTUCA” GHIVECIU E GATĂ SĂ SCAPE DE PÂRNAIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *