Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme.

Instanța supremă a stabilit în ziua în care magistrații ÎCCJ trebuiau să pronunțe o sentință definitivă și irevocabilă, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, după ce apărarea a invocat efectele deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția specială.

Fostul deputat de Buzău a beneficiat și de un alt termen pentru dicutarea prescripției răspunderii penale, după vacanța judecătorească, mai exact pe data de 8 septembrie.

Procurorul DNA cere pedeapsă medie

Procurorul DNA de ședință a cerut instanței ca deputatul să primească o pedeapsă “îndreptată spre medie”, dar cu executare, pe motiv că fostul deputat mai are o condamnare cu suspendare, dar și pentru că acesta ar fi sfidat procurorul de caz în timpul urmăririi penale. Se pare că procurorii au făcut o greșeală de calcule și, prin cererea unei pedepse medii, îl vor scăpa de pedeapsa cu executare pe Ghiveciu, scrie Evenimentul Zilei.

Ghiveciu recunoaște că a greșit pentru că nu a avut cine să-l învețe

Potrivit evz.ro, Marian Ghiveciu a vorbit foarte puțin. Ar fi vrut să vorbească mai mult, să explice ce s-a întâmplat, că nu a făcut-o cu vină ci doar din neștiință. “A expus apărătorul toate explicațiile. Ultimul cuvânt v-am cerut, dacă vă considerați vinovat, dacă vă considerați nevinovat…”, l-a întrerupt instanța.

“Doamna președinte, am greșit! S-au strecurat erori și din moștenirea de la tatăl meu. Probabil s-au strecurat erori de câțiva metri pătrați. În legătură cu urmărirea penală, nu am fost chemat niciodată. De fapt, am fost chemat de două ori, după care trei ani nu s-a mai întâmplat nimic. După care, într-o perioadă scurtă de timp m-a chemat în fiecare zi. Am avut o problemă medicală, probleme medicale pe care le avem cu toții la un moment dat. Dar am fost cu saci de acte la doamna procuroare”, a aplicat inculpatul Ghiveciu.

Președinta completului l-a întrerupt brusc “Deci sunteți de acord cu concluziile avocatului dumneavoastră, da?”, a întrebat aceasta. “Da, doamna Președintă. Regret că am greșit. Dacă era cineva care să-mi explice atunci gravitatea faptei, aș fi fost mai atent”, a răspuns prompt Ghiveciu.

A fost condamnat pe fond pentru instigare la abuz în serviciu

Evenimentul Zilei a prezentat și trecutul fostului politician buzoian. A fost președinte executiv al PSD Buzău. A intrat în Parlament în 2008 când l-a învins în alegeri, pe colegiu, pe actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu. A mai câștigat un mandat de deputat în legislatura 2012-2016, însă a demisionat din parlament în 2015, când a fost condamnat pe fond pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea ilegală a unor terenuri din județul Buzău. Sentința, de 3 ani de închisoare cu suspendare, a rămas definitivă în 2016.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “„TĂTUCA” GHIVECIU E GATĂ SĂ SCAPE DE PÂRNAIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *