Cu sezonul sărbătorilor de iarnă în avânt, autoritățile municipale din Buzău au anunțat o abordare cu buget de austeritate pentru organizarea evenimentelor specifice finalului de an. Cheltuielile, care în mod obișnuit pot fi substanțiale pentru târgurile de Crăciun, iluminatul festiv și petrecerea de Revelion, vor fi reduse în acest an.

Viceprimarul Oana Matache a subliniat într-o intervenție la Focus Tv că, deși autoritățile locale nu vor renunța la spectacolele tradiționale din sezonul sărbătorilor de iarnă, bugetul alocat va fi mult mai mic decât în anii precedenți. Târgul de Crăciun va continua să aibă loc, iar orașul va fi iluminat cu decorațiuni specifice sărbătorii, dar spectacolele cu artiști renumiți vor fi absente. În schimb, se va promova talentul local pentru a reduce cheltuielile.

„In mod normal, noi avem un program gândit încă de la începutul anului. Am avut marea majoritate a evenimentelor mari, mai avem doar sărbătorile de iarnă. Semnalele noastre arată că vor fi permise târgul de Crăciun si Revelionul, avem deja un buget gândit tocmai pentru a economisi. Anul acesta, vom avea un buget de mare bun simț. Nu vom mai avea artiști mari, aceștia au ridicat ștacheta foarte mult anul acesta, așa că vom avea un Revelion mai simplu, cu artiștii de la Buzău, tocmai pentru a nu avea cheltuieli mari. Anul acesta, la Drăgaică și celelalte evenimente organizate, au fost artiști mari în oraș. De sărbătorile de iarnă o să fim mai modești. Târgul de Crăciun va fi organizat tot în Parcul Crâng, cu surprize pentru copii, am decis să aducem mai mult gust prin modul în care vom decora. Trebuie să avem măsură și să știm când putem, când nu. În decembrie nu vom aduce artiști mari la Buzău,” a declarat viceprimarul Matache.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *