În urma declarațiilor acide ale prefectului Danie Țiclea, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurile, Tanczos Barna, sa declarat deranjat de declarațiile prefectului.

Contactat de noi, Tanczos Barna s-a declarat deranjat de declarațiile prefectului. Acesta a anunțat că a luat toate măsurile legale, iar legile nu pot fi sărite după cum îl taie pe fiecare capul.

Totodată acesta a anunțat că a făcut toate demersurile necesare pentru schimbarea legilor privitoare la neutralizarea urșilor periculoși.

Potrivit OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, ”intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităţilor se efectuează gradual, prin analizarea la faţa locului de către echipa de intervenţie a nivelului de risc stabilit potrivit Procedurii privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea intervenţiilor în cazul incidentelor generate de specia Ursus arctos (urs brun)”.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, susține că ursul trebuie împușcat, deoarce el nu așteaptă să vină comisia.

,,În ultima lună am tras semnale de alarmă pe toate căile posibile, privind gravitatea acestui fenomen. Dacă de la Ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin vânătoare de exemplare dominantem aceste atacuri vor continua și vor deveni din ce în ce mai periculoase pentru oameni. Din păcate, solicitarea AJPS din luna august, de a se aproba extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu, a fost refuzată de ministerul mediului. Ni se tot spune să acționăm pe legea 81, de parcă ursul ar aștepta să vină comisia la el”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *