Buzoianca Anca Vasile, a acordat un interviu un exclusivitate pentru sansanews.ro.

Buzoianca este studentă în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, iar, în timpul liber, predă deja această materie la o școală pentru elevi cu IQ ridicat. În același timp, este antrenor al minților ascuțite și pregătește elevii care, excelând la matematică, merg către acest profil, la liceele de top din Capitală.

Tânăra studentă crede că destinul său a fost modelat pentru matematică, iar întâmplarea providențială care a făcut-o să îmbrățișeze această disciplină a fost atunci când a fost selectată pentru un proiect derulat de Oxford for Romania, din care fac parte studenți și absolvenți ai prestigioasei Universități Oxford. Se întâmpla în 2018, când era la liceu, în clasa a XI-a, și a fost selectată din peste 600 de elevi (concurența fiind de 32 pe un loc) să plece în Anglia cu o bursă de 1000 de lire. Anca a fost remarcată de organizatori pentru pasiunea sa în ceea ce privește chimia.

„Matematica e un stil de viață, ținând cont că am ajuns să lucrez vreo 14-15 ore pe zi în domeniul acesta, aici incluzând atât orele, cât și cursurile și meditațiile. M-au întrebat elevii, chiar și profesorii, colegii mei de cancelarie, ce caut la matematică: „Nu arăți deloc ca o profesoară de mate!!! Ce cauți acolo?”. Nu-mi găsesc cuvintele pentru a descrie ce e matematica, dar știu cu siguranță că simt pe deplin satisfacțiile de a pregăti copii la matematică și de a învăța, la rândul meu, matematica. Nu știu sigur cum s-a produs schimbarea aceasta chimie – mate, dar știu sigur că, pe viitor, cariera mea în cercetare va fi bazată nu doar pe matematică, ci și pe chimie. Consider că se împletesc frumos și, cred eu, e nevoie de persoane care să se dedice studierii știintelor nu doar separat, ci cumva integrat cu alte știinte. Matematica pentru mine e o pasiune, pe care am pierdut-o acum ceva timp, dar cum la orice mare iubire te întorci, așa și în cazul meu, m-am întors la matematică”, ne povestește Anca.

Însă, pasiunea pentru matematică a înlocuit drumul cu formule chimice La 19 ani, după finalizarea ciclului liceal la Colegiul Național Pedagogic Buzău, Anca a fost admisă la Universitatea din București, Facultatea de Matematică și Informatică. Deși nu a încheiat studiile la facultate, Anca pregătește copiii pentru admiterea la Liceul Internațional de Informatică București și Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu. 

Citește întregul interviu pe sansanews.ro.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *