În perioada 10 – 12 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 212 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut  de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând de vineri, 10 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice și care au pus în pericol siguranța rutieră.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 119 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 32 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 162 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din Iași, ce rula pe DN2E85 în afara localității Cioranca.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri nereulamentare, pentru neacordarea de prioritate, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului și pentru neprezentarea la sediul Poliției în terment de 24 de ore în urma unu accident soldat doar cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (25), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 47 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 107.000 de lei.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *