Sunt cozi ce se întind pe zeci de metri la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Buzău, după ce Instituția Prefectului a dat liber tuturor buzoienilor să-și înscrie autoturismele fără programare.

Încă de la orele dimineții, sute de buzoieni s-au strâns la coadă pentru a-și înmatricula autoturismele ori pentru preschimbarea permisului.

În jurul orei 06:00, am fost apelat de unul dintre riverani, acuzând că în zonă este un real disconfort, fapt pentru care nu se pot odihni peste noapte.

În jurul orei 06:20, reporterul a ajuns în zonă, doar că zona era atât de aglomerată încât, nu aveai unde să-ți parchezi autoturismul pe câteva sute de metri.

Riveranii sunt nemulțumiți că încă de la miezul nopții buzoienii vin pentru a prinde un loc la rând. Diferiți oameni se strâng, iar riveranii îi acuză că „fac gălăgie, trântesc ușile și ascultă muzică”, chiar de la miezul nopții.

,,Veniți pe str. Simila, este nenorocire ce este aici. De când au făcut sediul Serviciului de Înmatriculări, vin tot felul de oameni care stau la rând chiar de la miezul nopții. Unii ascultă muzică, alții trântesc uși, iar alții își fac nevoile pe unde apucă. Spre exemplu, prima mașină a parcat în fața blocului la 00:30, a stat cu motorul pornit până acum la șase dimineața, în toată casa miroase a gaz. Sper să se găsească o soluție, avem și noi copii, ziua trebuie să mergem la serviciu, nu mai putem rezista…”, a spus unul dintre riverani.

Prefectul Daniel Țiclea este convins că măsura și-a dovedit eficiența, însă își cere scuze față de riveranii din zonă.

,,În această dimineață, a fost într-adevăr un aflux foarte mare de cetățeni în așteptarea deschiderii ghișeelor de la Serviciul de Permise și Înmatriculări. Au fost peste 300 de persoane care așteptau de la cinci dimineața. Așa este, cred că prezența a unui număr atât de mare de persoane a creat ceva disconfort locuitorilor din zonă, față de care eu îmi cer scuze, a existat o intervenție operativă, promptă și extrem de eficientă din partea jandarmeriei, în sensul că apariția jandarmeriei a permis deschiderea porților și oamenii au putut să-și continue așteptarea în curtea noastră interioară. Noi am dorit tot timpul să căutăm soluții pentru a face mai ușoară această activitate și această nevoie a persoanelor la Serviciul Comunitar de Permise și Înmatriculări. Faptul că inițiativa noastră de a lucra sâmbăta, a făcut ca peste 300 de oameni să vină astăzi, înseamnă că nevoia există și că soluția pe care am identificat-o este binevenită pentru oameni.

Pe viitor, pentru a nu mai crea astfel de neplăceri locuitorilor din zonă, ne propunem două măsuri esențiale. În primul rând să extindem amenajarea parcării, practic vom dubla capacitatea parcării în curtea interioară în această primăvară. De asemenea vă anunț că suntem pe circuitul de avizare ca jandarmeria să poată oferi servicii de pază. Asta ar însemna că de la ori ce oră vor vrea oamenii să aștepte, o vor putea face fără niciun fel de problemă, în curtea noastră interioară.

Din peste cele 300 de persoane care se aflau în așteptare la prima oră la Serviciul de Permise și Înmatriculări, mai mult de 200 aveau nevoie să-și preschimbe permisul de conducere. Stau și mă întreb cum am fi putut face noi față unui astfel de aflux de cetățeni dacă nu ne-am fi mutat din acele birouri care acest serviciu a funcționat timp de 33 de ani, birouri complet nesatisfăcătoare pentru un astfel de aflux de persoane.

Pentru această dimineață, am trimis de urgență un coleg de la Cabinetul Prefectului să asigure suport pe activitatea de organizare”, a declarat Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

Totuși, riveranii speră ca soluțiile prefectului să fie doar provizorii

Riveranii vin și cu câteva soluții pentru autorități:

  • Interzicerea intrării autoturismelor cu excepția riveranilor, pe aproximativ 30 de metri din sectorul de drum;
  • Mutarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la Galeria Mall, acolo unde se află mai multe instituții publice.
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *