Incidente violente, sâmbătă, în capitala Ciudat de Guatemala. Sute de manifestanți au pătruns în clădirea Congresului și au incendiat-o. Protestul e îndreptat împotriva preşedintelui Alejandro Giammattei şi a Congresului.

Protestatarii au vandalizat şi incendiat părţi din clădirea Congresului, înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine, relatează news.ro.

Clădirea era goală sâmbătă, însă în urma atacului care a durat câteva minute mai mulţi oameni au fost intoxicaţi cu fum. Portestatarii i-au atact cu pietre și pe polițiști.

Flăcările au fost stinse de pompieri, iar autorităţile sanitare au spus că cel puţin 20 de persoane au fost rănite în manifestaţie, mai multe zeci au fost afectate de gaze lacrimogene lansate de poliţie.Manifestanții  contestă bugetul  prevăzut pentru 2021, aprobat de Congres. Opozanții Guvernului susțin că cele mai multe fonduri din buget au fost prevăzute pentru proiecte de infrastructură ce vor fi gestionate de companii cu conexiuni în Guvern, fiind ignorate efectele sociale ale crizei pandemiei de Covid-19.Congresul a aprobat bugetul de 12.700 de milioane de dolari săptămâna trecută.

Sursă: G4Media.ro

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *