Scandal la poarta stadionului din Crâng, mai mulți suporteri ce au acuzat pe durata primei reprize că meciul a fost blătuit, au fost ținuți pe afară, după aceștia au iești din incinta stadionului, la pauza dintre reprize.

Suporterii buzoienii au acuzat încă din primele minute ale jocului că meciul este un blat, iar gazdele nu au nicio șansă să câștige partida.

Conform paznicilor și a jandarmilor, administratorii de la FC Buzău au dat o directivă ca suporterii ce au părăsit incinta stadionului, să nu mai poată intra.

Mai mulți suporteri l-au acuzat pe Cristi Pustai și pe elevii săi că meciul a fost blătuit. La scurt timp după terminarea partidei, pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaj de amenințare la adresa conducerii FC Buzău, precum: “Dacă aţi blătuit meciul cu Chiajna veţi avea de-a face cu noi!”.

Pe de altă parte, suporterii buzoieni îl plâng pe fostul antrenor Ilie Stan, acesta ar fi fost singurul antrenor dedicat ce ar fi putut duce echipa în Liga 1.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru oaspeții de la Concordia Chiajna, iar Cristi Pustai a declarat pentru Sport Total FM că a fost furat de arbitrii și că jucătorii lui nu au jucat mai nimic.

,,S-a zvonit că este finală și am tot încercăm să îmbunătățim orice tip de joc, pe când cu ajutorul arbitrului și cu contribuția lui, noi am jucat foarte puțin astăzi. La fiecare fază, câte un jucător stătea pe jos câte 30, 40 de secunde cel puțin, jocul a fost prelungit în prima repriză cu un minut, iar în a doua repriză cu patru minute, în contextul în care s-au făcut atât schimbările. Eu doar asta acuz, în rest am avut 11 metri, poate să îl dea, poate să nu-l dea, noi vedem greșelile lor, dar nu avem ce să facem și ce să spunem.

Dacă spunem prea multe în timpul jocului suntem avertizați cu cartonaș roșu, iar la staff amenzile sunt mult mai mari. În acest context, ne rămâne doar să mișcăm din degete, din buze și să facem totul cât mai bine. Ce să fac? Să intru să mă bat cu arbitrul? 

Muncim câte un an și pierdem totul dintr-o lovitură, dar asta este viața, o luăm de la capăt”, a spus Cristi Pustai.

În trecut, Buzăul nu a stat departe de meciuri blătuite. Palmaresul echipei este bogat în meciuri și sezoane blătuite. 

De exemplu, cel mai actual caz este Marius Ioniță. A fost acuzat cu dovezi de fosta iubită că a jucat la pariuri mai multe meciuri ale propriei echipe din Liga 2

Marius Ioniță a ajuns la Gloria Buzău în iunie 2019, însă pe finalul anului 2021 ar fi mizat mai multe sute de lei împotriva propriei echipe. Concret, iubita s-a a prezentat mai multe bilete pe care era scris numele Gloriei Buzău în trei meciuri diferite, conform prosport.

21-10-2020, Cupa României, turul IV

Dacia Unirea Brăila – Gloria Buzău 1-2
Miza: 100 lei pe egal – cotă 1.70 (plus alte meciuri) – pariu pierdut
Marius Ioniță nu a fost în lot.

31-10-2020, Liga 2, etapa 10

CSM Slatina – Gloria Buzău 0-2
Miza: 100 lei pe scor corect 2-1 (cotă 19.00) – pariu pierdut
Miza: 200 lei pe egal (cotă 3.85) – pariu pierdut
Miza: 100 lei pe egal la pauză și victorie Slatina la final (cotă 6.15) – pariu pierdut
Miza: 500 lei Slatina câștigă meciul (cotă 2.75) – pariu pierdut
Marius Ioniță a fost integralist în acest meci.

15-11-2020, Liga 2, etapa 12

FC U Craiova – Gloria Buzău 1-1
Pariul: prima repriză egal plus alte meciuri. La pauză scorul a fost 0-0 – pariu câștigat.
Marius Ioniță a fost integralist în acest meci.

Marius Ioniță a greșit decisiv la golul din meciul cu Craiova!

Marius Ioniță, fundașul central al Gloriei Buzău, a jucat tot meciul cu FC U Craiova, însă în minutul 72 a comis-o decisiv. În urma unei lovituri libere de pe partea stângă, Diallo a marcat cu capul din 6 metri, fiind omul pe care Ioniță trebuia să-l marcheze. Marcajul fotbalistului de la Buzău a fost extrem de larg, la doi metri de adversar, iar Diallo a înscris cu capul fără prea mari probleme. Și antrenorul Ilie Stan a recunoscut pentru ProSport că fundașul său a greșit: „Cu Craiova a greșit la gol, a făcut marcaj larg”.

Faza golului marcat de Diallo în urma unui marcaj foarte larg făcut de Marius Ioniță

Un alt caz care a zguduit fotbalul românesc este cel al antrenorului Ion Viorel, Dan Tulpan sau Romică Bunică, cel care i-a dat gol din greșeală Stelei. 

La acel moment, Viorel Ion, încă doi antrenor și 14 jucători au fost suspendați din fotbal și amendați.

Cele mai drastice sancțiuni le-au primit antrenorii Marian Roșu, Romeo Bunică și Ion Viorel, care s-au ales cu suspendări de câte 2 ani și penalități de câte 200.000 de lei.

Dosarul de 500 de pagini cuprindea şi răspunsurile primite de investigatorii români la solicitările trimise departamentului de la UEFA care se ocupă cu monitorizarea meciurilor din Europa, bănuite de aranjamente. Partidele în legătură cu care FRF a solicitat o poziţie din partea forului european au fost catalogate, toate, drept “suspect de aranjament” sau “mai mult ca sigur aranjat”.

Se presupune că, în timpul meciurilor trucate, antrenorul Ion Viorel le transmitea jucătorilor exact ce au de făcut prin intermediul unor sticle de plastic, așezate într-un anumit fel lângă banca tehnică.

Lista meciurilor trucate din Liga 2:

FC Academica Argeș – Gloria Buzău 3-0 (etapa 2, 6 septembrie 2014)
ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2 (etapa 4, 20 septembrie 2014)
Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0 (etapa 5, 27 septembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1 (etapa 14, 22 noiembrie 2014)
Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1 (etapa 15, 29 noiembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2 (play-off, 18 aprilie 2015)
CF Brăila – Gloria Buzău 3-2 (play-off, 2 mai 2015)
SC Bacău – Gloria Buzău 4-0 (play-off, 15 mai 2015)
FC Academica Argeș – Gloria Buzău 5-1 (play-off, 27 mai 2015)
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava 3-1 (play-off, 30 mai 2015)

Lista meciurilor amicale trucate din Turcia:

Gloria Buzău – Mordovia Saransk (Rusia) 1-8
Gloria Buzău – Al Raed (Arabia Saudită) 1-5
Gloria Buzău – Traktor Sazi (Iran) 1-3
Gloria Buzău – Paaykan (Iran) 2-2
Gloria Buzău – Sepahan (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Esteghlal (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Persepolis (Iran) 0-3
Gloria Buzău – MC Alger (Algeria) 0-3

Sursă: liga2.ro

La aproximativ doi ani după ce gruparea de la FC Buzău a fost sancționată de FRF, site-ul buzaul-sportiv.ro a publicat o fotografie în care mai mulţi jucători de la SCM Gloria Buzău, sunt surprinşi într-o casă de pariuri, îmbrăcaţi în echipamentul de prezentare.

Autor: Vlad-Ștefan Orjan

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *