O bună perioadă de timp, contextul pandemic ne-a forțat să renunțăm la micile bucurii ale vieții, la ieșirile alături de cei dragi, la emoția unui concert cu sala arhiplină, uneori chiar și la dorința de a practica un sport. Privarea de aceste plăceri nevinovate, la care se mai adaugă și lipsa de socializare, a contribuit semnificativ la amplificarea stresului și a stării de anxietate, ceea ce poate duce la probleme de sănătate grave pe termen lung. 

Acum, mai mult ca oricând, o binemeritată clipă de destindere trebuie să se numere printre prioritățile tale. Nu e nevoie să cheltuiești sume exorbitante la o stațiune de lux pentru a putea vedea rezultate notabile.

Află mai jos cum poți profita de beneficiile unei zile de SPA din confortul propriei case

  1. Stimulează-ți simțurile olfactive

Ai auzit cel mai probabil de practica străveche a aromaterapiei. Istoria acestei metode datează de peste 3500 de ani, unde compușii aromatici erau folosiți, atât pentru a crea substanțe parfumate, cât și în scopuri medicinale sau religioase. Beneficiile aromaterapiei au fost îndelung studiate și „exploatate” de adepții medicinei holistice, printre care se numără combaterea stresului și a migrenelor.

Avantajul este că te poți bucura de aceste efecte pozitive de oriunde – tot ce ai nevoie sunt câteva uleiuri esențiale de bază, cum ar fi cel de lavandă sau de eucalipt, cunoscute pentru proprietățile lor calmante și un difuzor sau o lampă de aromaterapie. Simțul olfactiv este diferit de la om la om și  este în strânsă legătură cu centrul emoțional al creierului, de aceea, un simplu miros familiar te poate purta în timp. Dacă, de exemplu, mirosul de citrice stârnește amintiri plăcute și îți induce o stare de bine, poți adăuga uleiul esențial de portocale în ritualul tău de relaxare.

  1. A spus cineva masaj? 

Când vorbim de o ședință de relaxare și SPA, automat ne gândim la un masaj lung și revigorant, care să elibereze tensiunea musculară acumulată în urma orelor petrecute la birou. Dacă nu cumva ai la dispoziția ta un kinetoterapeut, există o altă alternativă care ar putea să-ți surâdă: hidromasajul. Există numeroase bazine sau instalații care au incorporată această funcție, cum ar fi căzile de baie sau jacuzzi-urile, însă o variantă mai igienică și mai puțin voluminoasă sunt panelele de duș cu hidromasaj. Fără îndoială, sunt un lux accesibil ca preț și mai simplu de montat decât alte facilități. Convinge-te singur și aruncă o privire pe site-ul Sensodays.ro pentru a face un upgrade zilelor tale de relaxare.

  1. Nu uita de exfoliere!

Ritualul de exfoliere și de îndepărtare a celulelor moarte este nelipsit în orice tratament SPA. Pe lângă beneficiile majore pe care le are asupra pielii, această metodă stimulează totodată circulația sângelui. Îți poți prepara propriul exfoliant din numai două ingrediente simple: zahăr granulat și ulei de cocos. Pielea ta va fi mai fină, mai hidratată, ca să nu mai spunem că va mirosi absolut delicios. Atenție! Exfolierea nu este un proces de rutină! Specialiștii recomandă să apelezi la această metodă de maxim 2 ori pe săptămână, pentru a nu agresa pielea.

  1. Vei rămâne „mască”!

Cine a mai pomenit de un moment de relaxare fără o mască înviorătoare? Există o gamă largă de măști faciale, fiecare cu propriile sale beneficii pentru ten, cele mai populare la ora actuală fiind măștile șervețel îmbibate în ser. Sunt ușor de aplicat și de îndepărtat, însă ai grijă să nu le lași pe față timp îndelungat. 

Gata! Acum ești pregătit! E timpul să profiți la maximum de momentul tău de odihnă în SPAțiul de acasă. 

 Sursă foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *