În fața gării din Buzău sunt arborate șase steaguri, printre care și cel al Rusiei, țara care a invadat Ucraina și cu care relațiile oficiale de stat ale României sunt extrem de reci. Semnificația arborării steagului de către primărie are legătură cu faptul că Buzău, la fel ca alte orașe din Rusia, SUA și alte țări, ar fi situat la distanță egală între Ecuator si Polul Nord. 

Primarul Toma a declarat că steagul Rusiei a fost arborat alături de steagurile altor cinci țări, printre care SUA, China, Elveția, pentru că orașe din respectivele țări ar fi situate, ca și Buzăul, la distanță egală între Ecuator si Polul Nord.

El a spus că steagurile au fost arborate în urmă cu câțiva ani ”și au rămas acolo, uitasem de ele”.

”E o scăpare, nici nu m-am gândit la asta. Îl dau jos mâine”, a răspuns Constantin Toma când a fost întrebat despre semnificația acestui drapel și faptul că arborarea lui intră în contracție cu politica oficială a statului român.

Toma a mai declarat pentru G4Media că a arborat drapelul Ucrainei în fața primăriei încă de la începutul invaziei ruse în țara vecină. ”Noi susținem Ucraina și Republica Moldova fără dubii în fața invaziei ruse”, a spus primarul Buzăului.

Update: Primarul Toma a dat jos steagul Rusiei

La doar câteva ore distanță, primarul Toma a dat jos steagul Rusiei, însă trebuie menționat faptul că subiectul a mai fost adus în atenția publicului de către presa locală, în luna mai, însă primarul Toma nu a luat nicio măsură.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *