Pe data de 18 martie 2024, la Primăria Buzău s-a desfășurat o dezbatere despre Planul Urbanistic Zonal «CONSTRUIRE ANSAMBLU IMOBILIAR MIXT – REZIDENȚIAL / COMERCIAL N.C. 71312 – ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE S/DS+P+4E-P+6E-P+8E, SERVICII, DOTĂRI ȘI ECHIPAMENTE PUBLICE AFERENTE». Situat pe terenul cu numărul cadastral #71312 (Tarlaua 32), acest plan sugerează dezvoltări care riscă să afecteze activitatea de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Foarte pasionați de munca pe care o fac, dar speriați de deciziile „mai marilor” orașului, cercetătorii buzoieni au tras un semnal de alarmă:

„Noi, ca păstrători ai unui tezaur cu peste 100 de soiuri, colecții de mii de plante legumicole, floricole, aromatice, medicinale și cel mai mare producător de semințe de legume românești din țară, am exprimat o poziție fermă împotriva propunerii de a adăuga mai multe drumuri suplimentare. Aceste noi căi de acces ar împărți inutil stațiunea noastră de cercetare, punând în pericol nu doar echilibrul ecosistemului local, ci și munca noastră de conservare a patrimoniului legumicol al României. Reflectând la cuvintele inspiratoare ale lui Mahatma Gandhi, „Pământul oferă suficient pentru nevoile fiecăruia, dar nu și pentru lăcomia omului”, noi pledăm pentru o abordare care respectă și protejează valorile noastre naturale și istorice. Este crucial să înțelegem că dezvoltarea urbană nu trebuie să se realizeze prin sacrificarea acestui patrimoniu inestimabil.Viziunea noastră este una a unui Buzău care avansează nu prin constrângerea spațiului natural, ci prin armonizarea dezvoltării cu conservarea. Dorim să subliniem că munca noastră de cercetare și de conservare depășește simplele activități academice; ea reprezintă o dedicație profundă față de viitorul sustenabil al comunității și al țării noastre.Facem apel la toți cei implicați – de la cetățeni la autoritățile municipale și la colegii din domeniul urbanismului – să recunoască importanța esențială a lucrării noastre.Împreună, să găsim o cale care să respecte și să valorifice atât dezvoltarea urbană, cât și patrimoniul verde al Buzăului, asigurându-ne că orașul nostru rămâne un loc vibrant, sănătos și plin de speranță pentru toate generațiile viitoare.În acest moment de cumpănă, apelul nostru se îndreaptă către fiecare inimă care bate în ritmul profund al Buzăului: să ne unim forțele și să privim împreună spre un viitor în care dezvoltarea orașului și cercetarea merg mână în mână. Să nu permitem ca drumurile propuse să divizeze nu doar terenul nostru de cercetare, ci și spiritul comunității noastre. Este mai mult decât un apel la acțiune; este un strigăt pentru #salvarea unei părți esențiale din sufletul orașului nostru.Fiecare voce contează. Fie că veți vorbi, veți scrie, veți participa la dezbateri sau pur și simplu veți distribui această postare, fiecare #gest ne apropie de victoria comună asupra indiferenței. Haideți să fim vocea care nu doar că rezonează prin ecourile orașului nostru, dar care modelează viitorul lui. Să ne asigurăm că Buzăul rămâne un exemplu de echilibru între nevoile prezentului și responsabilitatea față de viitor.Pentru un Buzău verde, sănătos și plin de speranță, vă îndemn să stați alături de noi. Pentru că împreună, suntem mai puternici. Împreună, putem să scriem următorul capitol în povestea orașului nostru, unul care să fie mândru nu doar de clădirile sale, ci și de parcurile, grădinile și câmpiile sale înfloritoare”, au transmis pe pagina de Facebook, cercetătorii de la SCDL Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *