Stare de urgență internațională. Mai multe cazuri confirmate de coronavirus în Europa

Virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o „urgență de sănătate publică de interes internațional”, a anunțat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Declararea stării de urgență duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății, la o creștere a finanțării în domeniul medical și la alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi din cauza noului coronavirus din China, astfel că numărul total al deceselor se ridică la 213.

Sursa foto – AFP

În Marea Britanie au fost confirmate, primele două cazuri de coronavirus, relatează BBC.

Un român din Italia, în vârstă de 42 de ani, este suspect de coronavirus. Acesta lucrează la un hotel în care au stat cei doi turiști chinezi bolnavi de coronavirus, relatează Corriere della Sera.

Aceste vești vin în contextul în care un avion cu 110 persoane, a părăsit vineri dimineață orașul Wuhan din China, centrul epidemiei de coronavirus. Aeronava a ajuns la ora 13:00 în Marea Britanie, după care își va continua călătoria în Spania, unde țările de origine ale celorlalți cetățenilor care provin din Uniunea Europeană își vor asuma responsabilitatea pentru pasagerii rămași.

Sursa DIGI24


Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *