În timpul recentului protest Sanitas, conducerea Spitalului Săpoca din jud. Buzău, a trimis cadou unor persoane din Ministerul Sănătății sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, semnalează un avertizor de integritate. Ministerul nu infirmă, dar precizează că la data faptelor, ministrul Rafila se afla la Geneva.

Marți, 23 mai, reprezentanții Sanitas, organizația sindicală care reprezintă 120.000 de angajați din Sănătate, a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății.

Instituția se află în inima Bucureștiului, între Calea Victoriei și B-dul Magheru. Și la fel ca Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății se află chiar în clădirea fostului Comitet Central al PCR. Aici, la doi pași de Piața Revoluției, sindicaliștii din Sănătate au cerut pe 23 mai salarii mai mari și condiții mai bune de muncă, conform romania.europalibera.org.

Tot pe data de 23 mai 2023, conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, cea mai mare unitate medicală din țară în care sunt internate persoane fără discernământ care au fost condamnate sau sunt cercetate, urma să prezinte Ministerului Sănătății o nouă organigramă, dar și documente privind evaluarea activității managerului Gabriela Piriu.

Directoarea este acuzată de sindicatele din spitalul administrat de Ministerul Sănătății de ilegalități și abuzuri, așa cum reiese din plângerile făcute la Direcția Națională Anticorupție, sesizări consultate și de Europa Liberă.

Sesizările trimise la minister, dar și la procurori, descriu posibile legături financiare între conducerea spitalului și reprezentanți ai ministerului din teritoriu, ai căror familii primesc contracte de la unitatea medicală. Potrivit sindicatelor de la Săpoca, Ministerul Sănătății nu a luat în ultimul an nicio măsură în urma plângerilor propriilor angajați și ale sindicatelor din spital.

Cârnații de Pleșcoi de la Săpoca

Protestul sindicaliștilor Sanitas de pe 23 mai a început la ora 9.00, motiv pentru care multe posturi de televiziuni au transmis în direct din fața Ministerului Sănătății.

Puțin înainte de ora 9.00, un avertizor de integritate ne-a transmis câteva fotografii făcute chiar în zorii aceleiași dimineți în Spitalul Săpoca. Persoana respectivă spune că a trimis imaginile și Direcției Naționale Anticorupție.

În prima fotografie apar pungi cu cârnați într-un frigider din Spitalul Săpoca. Avertizorul a precizat că e vorba de cârnați de Pleșcoi, cărnați care se fabrică în zonă, sunt mândria locului și sunt renumiți în toată țara.

Unul dintre frigiderele Spitalului Săpoca a fost umplut cu cârnați de Pleșcoi în dimineața zilei de 23 mai, potrivit sursei Europa Liberă.
Unul dintre frigiderele Spitalului Săpoca a fost umplut cu cârnați de Pleșcoi în dimineața zilei de 23 mai, potrivit sursei Europa Liberă.

În cea de-a doua fotografie, sunt sacoșe de supermarket în care avertizorul de integritate susține că au fost introduse pungile cu cârnați care erau în frigider.

Pungile transparente cu cârnați au fost așezate în sacose de supermarket prin care nu se poate vedea.
cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *