În acest episod, Stiri Din Surse Buzău publică mesajele cetățenilor cu privire la Spitalul Județean Buzău.

Pe Google, Spitalul Județean Buzău a primit, în ultimii 5 ani, recenzii, atât din partea pacienților nemulțumiți, cât și recenzii pozitive, care subliniază faptul că nota medie acordată de către utilizatori ar putea fi una conformă cu realitatea.

Apreciem prezența spitalului pe internet și a site-ului care are conține legătură către recenziile publicate pe internet de către pacienți. La momentul scrierii acestui articol spitalul are 142 de recenzii, iar nota medie oferită de către utilizatori este de 2,1 din 5.,

Părerea cetățenilor despre Spitalul Județean Buzău:

Comentariul vine din partea unui posibil pacient care, din păcate nu s-a semnat, dar care aduce suficiente argumente vis a vis de problemele pe care le-a întâmpinat:

Un spital județean vechi, slab dotat, personal insuficient, slab dotat, ești nevoit sa cumperi tot, ace, seringi, fese, pansamente, medicamente. Tot odată totul funcționează pe bază de șpagă, asistentele nici nu se uită la tine fără 10 lei…

Bunica, nepotul de 13 ani și decedatul:

“Nepotul meu de 13 ani a fost internat aici la ORL (tot respectul pentru medicul de gardă, de nota 10), dar nu înțeleg cum se poate în ziua de azi să plimbi mortul cu targa, în timpul orei de vizită, prin parcul plin de lume, printre care și copii, care au observat acest ‘amănunt’. S-a întâmplat și dimineața și după amiază, în aceeași zi. Oare între orele de vizită nu se poate face transportul? Sau e prea mare traficul?”

Oamenii sunt ținuți în urgență degeaba, asistente dezinteresate:

“Doctor inapt să vorbească, ca omul, nu consultă ci țipă. Ține oameni în urgenta degeaba, asistente dezinteresate care nu știu pe ce lume se află, pacienți suferinzi. Aer închis, mizerie, dezamăgire totală. Domnule Toma, cum îi plătiți pe acești monștri. Domnule Arafat degeaba aveți SMURD că nu vă susține nimeni, decât oameni dvs. Rafila ești degeaba, du-te la ruși că ai omorât destui. După voi moarte și dezastru! VAI DE NOI CEI ONESTI CINSTITI SI MUNCITORI”, se semnează Octavian.

Pacienți sedați și înfometați:

“Dacă vreți să muriți, aici să mergeți! Mi-au externat bunicul (după o zi) cu branula în mână, slăbit după o hemoragie, neschimbat (deși lăsasem schimburi), sedat și înfometat, adus în curtea spitalului în cărucior. Diagnostic neconcludent (pentru că nu au făcut analize specifice care să-l demonstreze). Evitați acest spital. Tot aici mi-a murit bunica ‘cu zile’…”.

Urgență de cazul roșu, operație după 18 ore:

“Am ajuns la ora 5 la urgențe cu o urgență de cazul roșu și la ora 23 m-au băgat în operație și m-au cusut exact ca pe sac, jalnic și doamna de la urgențe înjură pe toată lumea. Nu recomand, mergi cu o problema și te întorci cu 10 și o igiena de tot halul!”

15 ore de așteptare la UPU:

“15 ore de așteptat la urgențe pare să fie regula. Asta însoțită de lipsa de profesionalism. Dacă întrebi sau ceri ceva ți se răspunde sec „așteptați”. Și am așteptat 15 ore și jumătate. Puțin spus bătaie de joc”.

Există și recenzii pozitive. Radu a scris despre spital următoarele:

“Mulțumesc mult secției de chirurgie plastică a Spitalului de Urgență Buzău, et. 2. De la medic șef, medici, asistente, brancardieri sau cum s-or numi până la ultima doamnă infirmieră, s-au purtat deosebit de cald și empatic cu pacienții, au fost atenți și săritori înțelegători și omenoși”.

Recenziile pe care le citiți în cadrul acestui articol sunt publicate pe Google și nu reprezintă însăși realitatea legată de Spitalul Județean Buzău. Utilizatorii nu au trăit neapărat experiențele pe care le-au detaliat, însă comentariile publicate pot reprezenta un punct de vedere pertinent, chiar un semnal de alarmă în anumite situații.

Încurajăm pe această cale ca cititorii să ofere cât mai multe recenzii în urma experiențelor, pozitive sau negative, pe care le-au trăit. Astfel, putem construi o idee de ansamblu pertinentă asupra a ceea ce se întâmplă în cadrul instituțiilor vizate și nu numai.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

10 thoughts on “Spitalul Județean Buzău pe Google: De la “Dacă vreți să muriți, aici să mergeți!” la “Mi-a salvat viața””
  1. Sotul meu a fost internat in sectia cardiologie cu infarct unde a fost tratat impecabil cu toata responsabilitatea.Colectivului de cadre medicale le datoram viata sotului.Multumim in mod deosebit domnului doctor Nicolae Gabriel .Cu stimă si respect.Zainea

  2. Am fost internată în ianuarie 2022 pe sectia ORL.Trebuie să spun ca m-am dus cu frica pentru ca auzisem foarte multe lucruri urâte întâmplate în spital si aveam o impresie urâtă.Spre surprinderea mea,nu a fost chiar asa de rau, asistentele si infirmieră la s-au purtat frumos cu pacienții,chiar nu ma asteptam.Bineinteles ,ca mai sunt de facut multe lucruri ,se poate si mai bine ,dar totusi m-am schimbat părerea proasta pe care o aveam.Multumesc colectivului ORL pentru îngrijire.

  3. Am fost internată în ianuarie 2022 pe sectia ORL.Trebuie să spun ca m-am dus cu frica pentru ca auzisem foarte multe lucruri urâte întâmplate în spital si aveam o impresie urâtă.Spre surprinderea mea,nu a fost chiar asa de rau, asistentele si infirmieră la s-au purtat frumos cu pacienții,chiar nu ma asteptam.Bineinteles ,ca mai sunt de facut multe lucruri ,se poate si mai bine ,dar totusi m-am schimbat părerea proasta pe care o aveam.Multumesc colectivului ORL pentru îngrijire.

  4. Pe bune?! Cum poți să spui că aceste recenzii nu reprezintă realitatea, că nu am trai aceste lucruri?
    Trebuia să atașez și foaia de externare a bunicului meu (langa mana acestuia cu branula)pentru a mă crede cineva?
    Jalnic!

  5. Din păcate am fost și eu în acest spital,cu soțul, chiar și copiii.Da este adevărat nu au medicamente,am cumpărat chiar și becuri in salon dar nu cei din spital sunt vinovați așa este tot sistemul pentru că sănătate noastră lasă de dorit pentru cei ce ne conduc. Despre doctori și asistente, chiar și infirmiere nu am ce sa spun,am stat 3 luni cu soțul,aveam copilul mic, mă lasau sa dorm împreună cu copilul in cabinetul lor, doctorii nu mi-a luat un bănuț spunând”să se facă bine” apoi nici atunci nu au dorit nimic dar eu fiind mulțumită de modul lor de a comunica și cum ne-a tratat că pacient dar ca om simplu.Iar pentru asta nu am decât cuvinte de lauda.Jos pălăria pentru cei care știu să fie oamenii în adevăratul sens al cuvântului.

  6. Eu am fost foarte multumit de spital pediatrie mi_au facut bine copilu nu au tinut cont de etnie si au facut datoria cum se cuvine le multumesc din inima.!

  7. Da , pe secția de chirurgie plastica și eu am avut câteva nevoi, într-adevăr este dr Marius Stoica , foarte dulce cu asistenta Roșu , cu dr Iordache Alina de la Pediatrie iar am avut o experiența foarte plăcută, pe ei i am întâlnit de foarte multe ori și am plecat mulțumită de fiecare data ,depinde foarte mult și de dr de care dai , sunt oameni între oameni și caractere diferite ,oricum nimeni nu are nimic personal cu nimeni doar ca încă mai sunt unii cu ochii după șpăgi , și ft putini adevărați medici, eu am avut noroc de ei ,oameni buni , calzi, empatici, serioși, chiar au încercat sa ma ajute mult mai mult decât am cerut eu … și mi au propus niște intervenții ce m-ar ajuta estetic in problema pe care am dus o in cunoștința lor , la urgente este un haos întotdeauna , dar in Cabinete se poarta mult mai frumos , dar la urgente când te duci cu o problema , minim 5,6 ore stai fără sa se uite nimeni la tine, pentru ca asta e sistemu , personal puțin, fetele care sunt asistente de garda in urgentă au și sus in saloane , tratamente ,etc … și de aia se ajunge aici , dacă ar fi mai mulți asistenți doctori pe garda in urgentă ar merge mult mai bine

  8. Tatal meu a fost internat in anul 2018
    la sectia cardiologie si am ramas tare dezamagita ,tatal meu avea pulsul foarte mic si avea nevoie de un stimulator ptr care trebuia sa se faca transferul la Bucuresti ,medicul curant mi-a spus ca nu are timp sa se ocupe de transfer si ca o sa il dea acasa,eu personal m-am ocupat sa gasesc un medic la Floreasca ,una dintre asistente jalnica se certa cu noi ca la usa cortului
    In schimb era o doamna asistenta in varsta ,care dansa fara sa intreb ne-a explicat ce trebuie sa facem ,probabil ca tatal meu este in viata datorita dansei.
    Mulțumesc doamnei asistente de la Spitalul Judetean Buzau si domnului doctor
    de la Spitalul Floreasca fara dansii tatal meu astazi nu mai era

  9. Este un spital foarte bun mai ales urgenta.. Am fost acum câteva zile și sunt foarte ok personalul medical ok toți își da silința. Mai ales ca vin fel de fel de oameni jegoși bețivi nervoși handicapați. Am stat 3 ore și nu am putut de miros și de pacienți analfabeți și prosti care medici zi de zi rezista acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *