Situație dramatică la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza numărului mare de bolnavi confirmați sau suspecți de infecția cu COVID, medicii sunt obligați să le administreze acestora oxigen în propriile mașini, în parcare. Alții sunt îngrijiți în ambulanțele parcate tot acolo. Unitatea medicală nu mai are locuri unde să trateze pacienții. 

În curtea celui mai mare spital din Buzău, șapte ambulanțe sunt folosite ca o extensie a secției de COVID. Pacienții sunt tratați acolo de medici pentru că în spital nu mai este niciun loc disponibil. Iar printre salvări sunt și mașini lângă care vezi câte un tub de oxigen. În interior, sunt oameni care se luptă să trăiască, în așteptarea rezultatului testelor, potrivit unui reportaj Realitatea PLUS.

„Am ajuns oficial la 182 de paturi Covid și 17 la ATI și avem deja internați 242 de pacienți Covid’’, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean din Buzău.

Bolnavii stau cu paturile lipite unul de celălalt

Imaginile din interiorul spitalui completează amploarea dezastrului din întregul sistem sanitar românesc. Bolnavii stau cu paturile lipite unul de celălalt.

Pacienții din ambulanță sunt apoi aduși aici, într-o zonă care face parte din Unitatea de primiri Urgență. Spațiul este atât de mic încât pacienții efectiv stau umăr la umăr. În momentul de față sunt internate 10 persoane cu forme medii și grave.

În alt salon, tot de la Camera de Gardă, zace trupul neînsuflețit al unei femei care a pierdut lupta cu virusul.

„De la gripa spaniolă nu s-a mai întâmplat așa ceva. Pentru noi este echivalentul unui război, echivalentul unui dezastru, înțelegeți?’’, a afirmat medic șef UPU, potrivit sursei citate.

VIDEO

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *